Čokoládový sorbet
Skvělý recept, který vždy více než dobře poslouží jako společník při objevování světa čokolády. A pozor, čokoládový sorbet si lze užívat nejen v letních měsících. Za doporučený Madagascan Sambirano si můžete dosadit jakoukoli špičkovou čokoládu, odkudkoli ze světa. Kufry nechte doma, vzhůru za dobrodružstvím.
Základní suroviny
- 50 g třtinového cukru
- 420 ml vody
- 200 g nakrájené hořké čokolády, například Sambirano Gold (4 tabulky), nebo dejte 380 ml vody a použijte 180 g 100% čokolády Pure Gold Sur de Lago
Příslušenství
- nepřilnavý kastrůlek
- vařečka
- zmrzlinovač (nepovinné)
- misky
Návod k přípravě
- Do nepřilnavého kastrolku nalijeme vodu, nasypeme cukr a mícháme dokud se nerozpustí.
- Vodu s rozpuštěným cukrem necháme 1-2 minuty mírně povařit.
- Sejmeme s vařiče a postupně přimícháváme nakrájenou čokoládu dokud se veškerá nerozpustí.
- Směs necháme vychladnout, zamícháme a necháme zamrazit ve zmrzlinovači dle pokynů výrobce.
- Pakliže zmrzlinový stroj nemáte, nalijeme směs do misky a uložíme v mrazáku po dobu 1,5 hodiny.
- Vyjmeme z mrazáku, zamícháme a opětovně uložíme do mrazáku. Tento proces opakujeme ještě dvakrát.
- Po celkovém třetím zamíchání necháme v mrazáku zcela stuhnout. Pro dlouhodobé skladování uložíme do hermeticky uzavíratelného boxu.
- Sorbet servírujeme samostatně nebo s čerstvými jahodami a malinami přelitými rozpuštěnou bílou čokoládou.
Alternativně ve fázi před zamražováním přidejte 200 ml oslazeného pyré z černého rybízu a 3 polévkové lžíce Crème de cassis.
Příprava zabere přibližně 30 minut a takto vytvořený čokoládový sorbet vystačí na čtyři porce.
Doporučené párování
- Takto fantasticky připravené čokoládové sorbety přímo milují sladká červená fortifikovaná vína. Nalijte si do skleničky a trochou polijte i samotný sorbet.
Dobrou chuť!