Čokoládový sorbet

Skvělý recept, který vždy více než dobře poslouží jako společník při objevování světa čokolády. A pozor, čokoládový sorbet si lze užívat nejen v letních měsících. Za doporučený Madagascan Sambirano si můžete dosadit jakoukoli špičkovou čokoládu, odkudkoli ze světa. Kufry nechte doma, vzhůru za dobrodružstvím.

Čokoládový sorbet

Základní suroviny

Příslušenství

  • nepřilnavý kastrůlek
  • vařečka
  • zmrzlinovač (nepovinné)
  • misky

Návod k přípravě

  1. Do nepřilnavého kastrolku nalijeme vodu, nasypeme cukr a mícháme dokud se nerozpustí.
  2. Vodu s rozpuštěným cukrem necháme 1-2 minuty mírně povařit.
  3. Sejmeme s vařiče a postupně přimícháváme nakrájenou čokoládu dokud se veškerá nerozpustí.
  4. Směs necháme vychladnout, zamícháme a necháme zamrazit ve zmrzlinovači dle pokynů výrobce.
  5. Pakliže zmrzlinový stroj nemáte, nalijeme směs do misky a uložíme v mrazáku po dobu 1,5 hodiny.
  6. Vyjmeme z mrazáku, zamícháme a opětovně uložíme do mrazáku. Tento proces opakujeme ještě dvakrát.
  7. Po celkovém třetím zamíchání necháme v mrazáku zcela stuhnout. Pro dlouhodobé skladování uložíme do hermeticky uzavíratelného boxu.
  8. Sorbet servírujeme samostatně nebo s čerstvými jahodami a malinami přelitými rozpuštěnou bílou čokoládou.

Alternativně ve fázi před zamražováním přidejte 200 ml oslazeného pyré z černého rybízu a 3 polévkové lžíce Crème de cassis.

Příprava zabere přibližně 30 minut a takto vytvořený čokoládový sorbet vystačí na čtyři porce.

Dobrou chuť!

Diskuse

(0 komentářů)

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.