Feuerzangenbowle

Koho už na vánočních trzích nebaví svařák a jeho rádoby různé verze pouze kombinující červené víno s jiným přidaným destilátem, nechť třikrát svolá hurá, hurá, hurá! Představujeme Feuerzangenbowle. Než si recept přečtete, koukněte na přiložené video. Hořící homole cukru odpadávající do hrnce s vínem je natolik vzrušujícím zážitkem, že neodoláte a pustíte se do toho. Jamile si Feuerzangenbowle zamilujete, vydejte se na vánoční trhy do německého Tübingenu, pustí vám k tomu film Die Feuerzangenbowle a připraví obří mísu tohoto speciálního svařáku. Jak německé.

Feuerzangenbowle

Základní suroviny

  • 2 l suchého červeného vína (nebo 3 lahve)
  • 0,35 l silného rumu Pusser's Gunpowder Proof (při nižším obsahu alkoholu než 54 % by homole cukru nehořela)
  • 1 pomeranč nakrájený na silné plátky
  • 1 citron nakrájený na silné plátky
  • 0,3 l pomerančové šťávy
  • 1 homole cukru
  • 1 svitek skořice
  • 5 hřebíčků
  • 1/2 lžíce nakrájeného zázvoru
  • na špičku nože muškátového oříšku na jemno nastrouhaného

Příslušenství

  • hrnec
  • mísy
  • menší ocelová naběračka
  • ocelové sítko přes hrnec

Návod k přípravě

  1. Do většího hrnce nalijeme veškeré víno a postupně zahříváme.
  2. Přilijeme pomerančovou šťávu, přisypeme plátky pomeranče i citronu, vsypeme všechno koření i zázvor a zamícháme.
  3. Přes hrnec položíme ocelové sítko, do něj vložíme homoli cukru a pomalu poléváme rumem. Necháme vsáhnout a polijeme ještě jednou naběračkou rumu.
  4. Homoli zapálíme a rum postupně doléváme tak, aby oheň nezhasl.
  5. Jakmile veškerý cukr prokape skrz sítko do hrnce, zamícháme a můžeme servírovat do hrníčků.

Příprava přibližně tří litrů Feuerzangenbowle zabere orientačně 30 minut.

Dobrou chuť!

Diskuse

(0 komentářů)

Anketa

Jakou kávu si doma nejčastěji připravujete?

PRÁVĚ NÁS BAVÍ

ZDARMA K NÁKUPU

Zdarma k nákupu nad 1 000 Kč

Zdarma k nákupu nad 1 500 Kč

Zdarma k nákupu nad 4 000 Kč

 

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.