Barva: Tmavě mahagonová
Aroma: Intenzivní a velmi silné tóny kávy, pomeranče, švestkového džemu a lanýžů
Chuť: Karamelová smetana, čokoláda, vanilka, skořice, rozinky, muškátový oříšek, dub a melasa s kouřovými akcenty
Destilace
Využívá dvojí destilace a to destilačních kolon a kotlíkového přístroje alembik 1850 Batson.
Zrání
Fermentace probíhá 72 hodin na Barbadosu, týden na Guyaně, 2 týdny na Jamajce, destilace probíhá také na Jamaice a poté je rum uložen do dubových sudů.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.