Mint Julep

Mint Julep

Počátkem 10. století se v perské knize Kitab al-Mansuri objevil odkaz na slovo golāb, což byl medikament z macerovaných fialek a cukru. O návaznosti Mint Julepu na Persii se vyjádřil již newyorský barman a hamburský rodák „The Only“ William Schmidt v roce 1904, když prohlásil, že „ty nejlepší ingredience jsou cizího původu a dokonce všemi opěvovaný Mint Julep byl namíchán už ve starověké Persii, a proto nelze oblíbené koktejly považovat za americký objev, nýbrž pouze za znovuobjevené receptury.“

Bulleit Bourbon

Základní suroviny

  • 4 cl bourbonu Bulleit
  • 1,5 čajové lžičky cukru
  • čerstvá máta
  • soda

Příslušenství

Návod k přípravě

  1. Ve sklenici s troškou sody tloučkem promneme lístky máty a třtinový cukr.
  2. Vsypeme drcený led, přilijeme bourbon, doplníme vodou a zamícháme.
  3. Na závěr ozdobíme snítkou máty.

Dobrou chuť!

 

Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.