Whiskey Sour

Whiskey Sour

Něco jako Whiskey sour už si míchali britští námořníci v 18. století na svých dlouhých plavbách. Jak známo, námořníky putující dlouho po moři často trápily kurděje z nedostatku vitamínu C. Ovoce, ze kterého by vitamín C mohli získat, se totiž rychle kazilo a na širém moři čerstvé nenatrháte. Námořníci si však uměli poradit. Pomohl jim k tomu jejich milovaný rum, později gin a také whisky. Alkohol totiž skvěle zakonzervoval ovocnou, nejčastěji citronovou, šťávu. Přidal-li se ještě cukr, výsledná medicína navíc proklatě dobře chutnala.

Bulleit Bourbon

Základní suroviny

Příslušenství

Návod k přípravě

  1. Do šejkru nalijeme bourbon, citronovou šťávu, přisypeme cukr nebo cukrový sirup a přidáme kostky ledu.
  2. Pořádně protřepeme a opatrně přelijeme do vychlazené sklenice.
  3. Na závěr ozdobíme plátkem pomeranče a koktejlovou třešničkou.

Dobrou chuť!

Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.

Velká letní koktejlová soutěž