Whiskey Sour
Něco jako Whiskey sour už si míchali britští námořníci v 18. století na svých dlouhých plavbách. Jak známo, námořníky putující dlouho po moři často trápily kurděje z nedostatku vitamínu C. Ovoce, ze kterého by vitamín C mohli získat, se totiž rychle kazilo a na širém moři čerstvé nenatrháte. Námořníci si však uměli poradit. Pomohl jim k tomu jejich milovaný rum, později gin a také whisky. Alkohol totiž skvěle zakonzervoval ovocnou, nejčastěji citronovou, šťávu. Přidal-li se ještě cukr, výsledná medicína navíc proklatě dobře chutnala.

Základní suroviny
- 4,5 cl bourbonu Bulleit
- 3 cl vymačkaných citronů
- půl čajové lžičky cukru
- led
- plátek pomeranče a koktejlová třešnička na ozdobení
Příslušenství
- barová odměrka
- šejkr (uzavíratelná nadoba)
- sklenice Old Fashioned
Návod k přípravě
- Do šejkru nalijeme bourbon, citronovou šťávu, přisypeme cukr a kostky ledu.
- Pořádně protřepeme a opatrně přelijeme do vychlazené sklenice.
- Na závěr ozdobíme plátkem pomeranče a koktejlovou třešničkou.
Dobrou chuť!