Whiskey Sour

Něco jako Whiskey sour už si míchali britští námořníci v 18. století na svých dlouhých plavbách. Jak známo, námořníky putující dlouho po moři často trápily kurděje z nedostatku vitamínu C. Ovoce, ze kterého by vitamín C mohli získat, se totiž rychle kazilo a na širém moři čerstvé nenatrháte. Námořníci si však uměli poradit. Pomohl jim k tomu jejich milovaný rum, později gin a také whisky. Alkohol totiž skvěle zakonzervoval ovocnou, nejčastěji citronovou, šťávu. Přidal-li se ještě cukr, výsledná medicína navíc proklatě dobře chutnala.

Whiskey Sour

Základní suroviny

  • 4,5 cl bourbonu Bulleit
  • 3 cl vymačkaných citronů
  • půl čajové lžičky cukru
  • led
  • plátek pomeranče a koktejlová třešnička na ozdobení

Příslušenství

Návod k přípravě

  1. Do šejkru nalijeme bourbon, citronovou šťávu, přisypeme cukr a kostky ledu.
  2. Pořádně protřepeme a opatrně přelijeme do vychlazené sklenice.
  3. Na závěr ozdobíme plátkem pomeranče a koktejlovou třešničkou.

Dobrou chuť!

 

Diskuse

(0 komentářů)

Anketa

Jakou kávu si doma nejčastěji připravujete?

PRÁVĚ NÁS BAVÍ

ZDARMA K NÁKUPU

Zdarma k nákupu nad 1 000 Kč

Zdarma k nákupu nad 1 500 Kč

Zdarma k nákupu nad 4 000 Kč

 

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.