Napíchané vepřové

Napíchané vepřové

Těžko rozumět konvenčnímu marinování, kterým můžeme chuťově ovlivnit pouze povrch masa. Co dělat, když chceme dostat chutě i hlouběji dovnitř? S vědeckým přístupem uchopíme stříkačku s velkým otvorem, naplníme ji kakaovou marinádou a vstřikujeme do hlubokých zářezů v mase. Výsledek vás ohromí, tahle kombinace prostě funguje.

Základní suroviny

  • 2,5 kg odkostěné vepřové plece s kůží
  • 500 ml bílého vína
  • 100 ml octa balsamico
  • stroužky česneku z půlky paličky, oloupané a nahrubo nasekané
  • 10 cm dlouhý kus čerstvého zázvoru, oloupaný a nahrubo nasekaný
  • 1 červené chilli, (včetně nebo bez semínek, dle chuti)
  • 2 lžíce medu
  • 25 g jemně nasekané 100% čokolády, například Indonesian Black Javan Dark Breaking
  • 2 lžíce semínek fenyklu
  • 2 lžíce mořské soli

Příslušenství

  • hrnec
  • sítko
  • pekáč
  • hmoždíř
  • stříkačka na marinádu s velkým otvorem

Návod k přípravě

  1. Marinádu si připravíme nalitím octa a vína do hrnce, ve kterém je povaříme, dokud se nezredukují na polovinu. Přidáme nakrájený česnek, zázvor, chilli, med a necháme na mírném ohni 15 minut povařit.
  2. Sundáme hrnec z plotny, přelijeme přes sítko, díky čemuž se zbavíme veškerých nežádoucích kousíčků. Vmícháme čokoládu, dokud se nerozpustí.
  3. V hmoždíři roztlučeme fenykl a sůl.
  4. Zapneme ventilátor v troubě ma 220 °C.
  5. Kůži vepřového prořízneme nožem na úroveň masa, cca 1 cm a vložíme do pekáčku kůží vzhůru.
  6. Směs fenyklu se solí vtlačíme do zářezů.
  7. Naplníme marinádu do stříkačky s velkým otvorem a rovnoměrně v intervalech vstřikujeme do zářezů masa.
  8. Dobu pečení vypočítáme dle hmotnosti — na každý kilogram pečeme 1 hodinu 10 minut
  9. Po 30 minutách stáhneme teplotu na 170 °C. Každých 20 minut maso poleváme marinádou s výpekem. V průběhu pečení můžeme též dolít trochu vína a dosypat kakao.

Před servírováním necháme ještě 10 - 15 minut odstát. Vhodnou přílohou mohou být vařené brambory ve slupce.

Příprava zabere přibližně 1 hodinu 15 minut, doba pečení dle hmotnosti masa. 2,5 kg plece vystačí na osm porcí.

Dobrou chuť!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Naše webová stránka ukládá data na vašem zařízení (cookies a úložiště prohlížeče), aby bylo možné identifikovat vaši relaci a dosáhnout základní funkčnosti platformy, zážitku z prohlížení a zabezpečení.
Můžeme ukládat data na vašem zařízení (soubory cookie a úložiště prohlížeče), abychom mohli poskytovat doplňkové funkce, které zlepšují váš zážitek z prohlížení, ukládat některé vaše preference bez uživatelského účtu nebo bez přihlášení, používat skripty a/nebo zdroje třetích stran, widgety atd.
Použití analytických nástrojů nám umožňuje lépe porozumět potřebám našich návštěvníků a tomu, jak naši stránku používají. Můžeme použít nástroje první nebo třetí strany ke sledování nebo zaznamenávání vašeho procházení našich webových stránek, k analýze nástrojů nebo komponent, se kterými jste interagovali nebo je používali, k zaznamenávání konverzních událostí a podobně.
Můžeme používat soubory cookie a nástroje třetích stran k vylepšení nabídky produktů a/nebo služeb naší nebo našich partnerů, její relevance pro vás na základě produktů nebo stránek, které jste navštívili na tomto webu nebo na jiných webových stránkách.
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení