Hlavní chod
![Butter chicken se sektem Madl Schretenperg-Sekt Rosé Trocken](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/recepty/sumive/vychutnavej-chutnej-blog-butter-chicken-se-sektem-madl.jpg)
Butter chicken se sektem Madl Schretenperg-Sekt Rosé Trocken
Víno a jídlo k sobě patří již od nepaměti. Víno totiž dokáže podtrhnout chuť a vůni pokrmu. Funguje to však i naopak. Jak ale sladit víno s daným pokrmem? Samotné snoubení...
![Celozrnné těstoviny linguine se škeblemi a fenyklem](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/recepty/sumive/vychutnavej-chutnej-blog-testoviny-linguine-se-skeblemi-a-fenyklem.jpg)
Celozrnné těstoviny linguine se škeblemi a fenyklem
Pro tento recept zkuste pohledat malé škeble podobné manilským. Šťávy z těchto malých, rychle se vařících škeblí skvěle obohatí vývar z bílého vína anýzového aroma....
![Grilované mušle s bylinkovým máslem](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/recepty/sumive/vychutnavej-chutnej-blog-grilovane-musle-s-bylinkovym-maslem.jpg)
Grilované mušle s bylinkovým máslem
Existuje nějaký lepší způsob, jak zvěstovat příchod léta, než rozpálením grilu? Zkuste pro tentokrát nechat párky, steaky a ryby v obchodě a sáhněte po mušlích. Jejich...
![Grilovaný mořský vlk s fenyklem a koprem](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/recepty/sumive/vychutnavej-chutnej-blog-grilovany-morsky-okoun-s-fenyklem-a-koprem.jpg)
Grilovaný mořský vlk s fenyklem a koprem
Grilování celého mořského vlka na grilu je lákavá záležitost. V tomto receptu jej naplníte fenyklem, koprem a citronem, aby získal hloubku chuti. K perfektnímu letnímu...
![Grilovaný humr s bylinkovým máslem](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/recepty/sumive/vychutnavej-chutnej-blog-grilovany-humr-s-cesnekovym-maslem-a-curry.jpg)
Grilovaný humr s bylinkovým máslem
Grilovací sezóna nemusí být jen o stejcích, klobásách nebo filetách ryb. Čím dál odvážněji u rozpálených roštů v tuzemsku experimentujeme. Co takhle nahradit pivo...
![Chilli con carne s čokoládou](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/recepty/cokolada/solnicka/vychutnavej-chutnej-blog-chilli-con-carne-s-cokoladou.jpg)
Chilli con carne s čokoládou
Venku to sice vypadá na brzký příchod jara, ale věřím, že se zima ještě úplně nevzdává a tento zahřívací pokrm přijde vhod. Mleté maso, fazole a kukuřice se skvěle snoubí s...
![Kachní prsa s malinovou omáčkou](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/recepty/sumive/vychutnavej-chutnej-blog-kachni-prsa-s-malinovou-omackou.jpg)
Kachní prsa s malinovou omáčkou
Kdo nemiluje měkká, šťavnatá kachní prsa, nemiluje maso. Sladký tuk a měkké maso vybízí k využití napříč kulinářským světem. Tato jsou doslazena třtinovým cukrem se skořicí...
![Králičí ragú s polentou](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/recepty/sumive/vychutnavej-chutnej-blog-kralici-ragu-s-polentou.jpg)
Králičí ragú s polentou
Dokážete si představit fantasticky lahodné ragú z libového králičího masa? My ano. Navíc jej připravíte rychle a poměrně jednoduše. Toto ragů je vydatné, aniž by bylo...
![Losos s rizotem z pečených paprik a sektem Madl von den Weissen Brut](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/recepty/sumive/vychutnavej-chutnej-blog-losos-s-rizotem-z-pecenych-paprik-a-sektem-madl.jpg)
Losos s rizotem z pečených paprik a sektem Madl von den Weissen Brut
V receptu Cheesecake s lesním ovocem a sektem jsem vám ukázala, jak se dá spárovat šumivé víno s dezertem. Dnes jsem připravila hlavní chod, ke kterému se také báječně hodí...
![Losos v sezamu s voňavým koriandrem a sektem Madl Brut Nature](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/recepty/sumive/vychutnavej-chutnej-blog-losos-v-sezamu-s-vonavym-koriandrem-a-sektem-madl.jpg)
Losos v sezamu s voňavým koriandrem a sektem Madl Brut Nature
Párování vína a jídla je věc už celkem známá. Častěji však vidíte párování tichých vín. Proto mě zaujala nabídka z eshopu Vychutnavej.cz na vyzkoušení dvou sektů značky...
![Mušle v pistáciové krustě](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/recepty/sumive/vychutnavej-chutnej-blog-musle-v-pistaciove-kruste.jpg)
Mušle v pistáciové krustě
Luxusní jídlo k luxuním vínům. Na stole spolu budou vypadat naprosto úžasně. Když opražíte pistáce trošku více, dostanete ještě více chutí. Párujte s těmi nejlepšími víny.
![Napíchané vepřové](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/recepty/cokolada/willie/vychutnavej-chutnej-blog-napichane-veprove.jpg)
Napíchané vepřové
Těžko rozumět konvenčnímu marinování, kterým můžeme chuťově ovlivnit pouze povrch masa. Co dělat, když chceme dostat chutě i hlouběji dovnitř? S vědeckým přístupem uchopíme...