Oscarova 2012 s brandy a čokoládou

Doutníky 2012 by Oscar nabízí dokonalé hoření, skvělý tah a spoustu čitelných chutí. Zábavnější řadu doutníků těžko hledat. Nejednou se tak člověk ocitne v situaci, kdy by k tomu něco popil a třeba i užil nějaké té nebeské čokolády. Avšak kdo si bude rozumět s kým?

Oscarova 2012 s brandy a čokoládou

K ručně baleným vlhkým doutníkům těžko hledat lepšího společníka, než je brandy. Obvyklé tóny citrusů, květin, sladkých koření, krémově hladké struktury a dlouhého závěru se přímo podbízí do společnosti studeného kouře. Pakliže se vydáme ještě o jeden společenský stupínek výš, ocitneme se po boku samotného krále. Však požívání doutníku, brandy a čokolády je něčím, co není přístupno jen tak někomu. Pouze těm vybraným z nás.

Kombinací je jistě nekonečně mnoho, níže uvedené tipy slouží spíše jako vodítko tímto úžasným světem nadpozemských chutí. Za vyzkoušení ale stojí každý z nich.


2012 Connecticut, Rémy Martin VSOP, Las Trincheras Gold

Doutník: 2012 by Oscar Toro Connecticut

Nápoj: Rémy Martin VSOP Mature Cask Finish

Čokoláda: Willie's Cacao Las Trincheras Gold

Komu řada 2012 nic neříká, nechť rozhodně začne u jeho nejsvětlejšího krycího listu. Nejen že je nejjemnější, ale též nabízí nejlépe čitelný průběh chutí. Kombinace s nejmladším koňakem destilérky Rémy Martin se může zdát odvážná, nenechte se odradit. První doušky přijdou zostra. Jakmile se zapijete, rozlomte porci čokolády, přivoňte k lomu a nechte přirozeně rozpouštět na jazyku. Zapijte a pochopíte, proč zrovna VSOP. A pak zase ten skvělý Connecticut.


2012 Corojo, Bache Gabrielsen XO, Luscious Orange

Doutník: 2012 by Oscar Toro Corojo

Nápoj: Bache Gabrielsen XO Thomas Prestige

Čokoláda: Willie's Cacao Luscious Orange

Citrusy, citrusy a zase citrusy. Kdo rád sladké exotické ovoce, zde jej najde ve třech skupenstvích. Litrový Bache Gabrielsen XO je rozhodně investice, která se vyplatí. Lze s ním kombinovat ledasco, nudit vás nebude ani čistý, to v žádném případě. Doporučujeme jej vytáhnout před váženou návštěvou. Destilát nalijete do koňakových sklenic, na stůl položíte krabici doutníků Corojo a rozlámete tabulku svůdných pomerančů. Této návštěvy se jen tak nezbavíte.


2012 Maduro, Rémy Martin 1738, Sea Flakes

Doutník: 2012 by Oscar Toro Maduro

Nápoj: Rémy Martin 1738 Accord Royal

Čokoláda: Willie's Cacao Sea Flakes

Jakmile se prokouříte k Maduru, máte již slušné mínění, o čem vlastně řada 2012 je. Její nejtmavší zástupce nabízí krásné zemité, nasládlé, olejové chutě plné kakaa a čokolády. K tomu chcete pěkný vyvážený nápoj a něco netradičního na jazyk. Lahodné tóny koňaku 1738 ladí naprosto perfektně. Pije se snadno, není agresivní, nabízí komfortní spektrum chutí. K doutníkům Maduro spíše ladí mléčné čokolády. Sea Flakes obsahuje 44% Rio Caribe z Venezuely, na ale závěr skrývá to něco extra — mořskou sůl. Nechte ji po doušku koňaku rozpustit na jazyku, pokuřujte, počkejte si na prasknutí soli a užívejte.


2012 Maduro, Torres Jaime I, Milk of the Gods

Doutník: 2012 by Oscar Toro Maduro

Nápoj: Torres Jaime I

Čokoláda: Willie's Cacao Milk of the Gods

Kdo ochutnal španělskou brandy Torres Jaime I, ví, jak ohromné spektrum chutí nabízí. Určitě pití i na sólové popíjení. Jelikož ale jeho velikost neumožňuje vyšší spotřebu, pojďme si jej užít s doutníkem a čokoládou. Již výše je zmíněno, že 2012 Maduro se nejlépe přikuřuje k mléčným čokoládám. Vynechme sůl a jakékoli příchutě, to by této brandy jen ublížilo. Čistá Milk of the Gods poslouží nejlépe. Její střední obsah kakaa k sobě skvěle páruje čokoládové tóny doutníku a sametový Torres to vše umocňuje nad naše chápání.

2012 Maduro, Torres Jaime I, Milk of the Gods

Diskuse

(0 komentářů)

Anketa

Jakou kávu si doma nejčastěji připravujete?

PRÁVĚ NÁS BAVÍ

ZDARMA K NÁKUPU

Zdarma k nákupu nad 1 000 Kč

Zdarma k nákupu nad 1 500 Kč

Zdarma k nákupu nad 4 000 Kč

 

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.