Ovoce namáčené v čokoládě

Jakmile budete příště pořádat domácí párty, nechte dle popisu rozpustit několik druhů čokolád, připravte ganache, exotické ovoce a unášejte se na vlnách transgalaktických chutí daleko ze země, všední reality a lidského bytí. Nezabere příliš času a nabídne ohromující společenskou zábavu. Nebo ovoce v čokoládě přineste na závěr rodinné večeře. Sice už máte plný žaludek, ale něco byste ještě zobali. A právě v tom je dokonalý.

Ovoce namáčené v čokoládě

Základní suroviny

  • 150 g nakrájené 70% hořké čokolády, například Chulucanas Gold (3 tabulky)
  • 150 g nakrájené bílé čokolády, například El Blanco (3 tabulky)
  • 150 g nakrájené 70% hořké čokolády, například Rio Caribe Gold (3 tabulky)
  • jahody
  • maliny
  • datle
  • papája, nakrájená na delší plátky
  • broskve, nakrájená na delší plátky
  • makadamové ořechy, mandle (ořechy jsou napárované k chuťovým profilům čokolád, lze ale použít jakékoli ořechy)

Pro višňový ganache

  • 150 g nakrájené Chulucanas Gold (3 tabulky)
  • 150 ml smetany ke šlehání, alespoň 40%
  • 100 g višní amarena, odkapané a nakrájené (Fabbri dělá ty nejlepší, když neseženete, použijte jakékoli dobré višně konzervované v sirupu)

Příslušenství

  • hrnec
  • mísy
  • vařečka
  • 2 jehly
  • plech
  • nenasákavý papír

Návod k přípravě

  1. Na hrnec mírně vřící vody postavte žáruvzdornou mísu tak, aby se její dno nedotýkalo vody (viz 1. minuta videa zde) a nechte v ní rozpustit daný druh čokolády.
  2. Stejným způsobem rozpusťte i ostatní dvě čokolády, vždy v čistých mísách, aby se chutě nepomíchaly.

Příprava ganache

  1. Do mísy s rozpuštěnou čokoládou Chulucanas jemně vmícháme smetanu. Jakmile bude směs dobře promíchána, přidáme nakrájené višně.

Ovoce & oříšky

  • Plech vyložíme nenasákavým papírem.
  • Jemným podélným řezem rozkrojíme datle, odstraníme pecky a do datlí vlijeme ganache. Odložíme na plech.
  • Maliny a jahody nabodneme na jehlu a namáčíme v bílé čokoládě El Blanco. Druhou jehlou stáhneme z jehly na plech.
  • Plátky broskví a papáju uchopíme za jeden konec, namáčíme v rozpuštěné Chulucanas a odložíme na plech.
  • Oříšky, stejně jako malé ovoce, napíchneme na jehlu, namáčíme v Rio Caribe a též odložíme na plech.
  • Jakmile máme hotovo, necháme dobroty na plechu ztuhnout v lednici.

Servírujeme vyskládané na talíři. Pokud vám zbyla čokoláda, projeďte si ostatní recepty a uvařte z ní třeba horkou čokoládu nebo připravte skvělý sorbet a servírujte jej každému hostu do misky zvlášť. S ovocem v čokoládě si bude náramně rozumět.

Příprava zabere přibližně 30 minut a takto vytvořené ovoce namáčené v čokoládě vystačí na osm porcí.

Dobrou chuť!

Diskuse

(0 komentářů)

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.