Popis
Barva: Mahagonová
Aroma: Začíná karamelem a pečenými mandlemi, přechází do hlubších čokoládových tónů
Chuť: Měkká a mastná na jazyku, nádech tropického ovoce a vanilky, přidává se suchá kořenitost s tóny dubu a sušeného ovoce
Destilace
Využívá dvojí destilace a to destilačních kolon a kotlíkového přístroje alembik 1850 Batson.
Zrání
Tmavý rum vytvořený z kvalitní třtiny, zraje v sudech po bourbonu pod karibským sluncem. Následuje druhé zrání v bývalých koňakových sudech ve sklepech Ferrand ve Francii. Tímto dvojím zráním získal rum svou tmavou barvu.
Příběh
V roce 1989 vzniklo partnerství Alexandera Gabriela s vinařstvím Ferrand. „Vinařství Ferrand je jedním z vůbec nejstarších výrobců koňaku. Než jsme ale začali spolupracovat, vinařství pro okolní svět spalo. Pan Ferrand vytvářel jeden z nejlepších koňaků v regionu, který ale vůbec nešel do prodeje," říká Alexander Gabriel. O dvacet let později bylo všechno jinak. Naštěstí, dalo by říct.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na rum.