Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Camus Ile de Ré Fine Island

Svěží mořské aroma autentického stylu

Výrobce / značka: Camus

Skladové číslo: CAIDRFI

Typ zboží: Koňak / Brandy
Podkategorie: Koňaky Special Cuvée
Orientační stáří: Bez udání věku
Dárkově zabaleno: V krabičce
Obsah alkoholu: 40 %
Chuťový profil: Svěží
Objem: 0,7 l
Původ: Francie

Hmotnost: 1.6 kg

Dostupnost: Skladem

1189 Kč

Hodnocení produktu: 4/5 (3x)

Vaše hodnocení:

Popis

Barva: Slámová s náznaky zlaté

Aroma: Čerstvý buket delikátních jódových tónů

Chuť: Dominuje sušené ovoce a náznak dubu s charakteristicky jemným slaným závěrem


Destilace

Destilerie Camus vždy čerpala ze všech rozmanitých terroirů regionu Charente s cílem odhalit bohatství a chutě, které tyto různé oblasti mohou nabídnout. V tomto neustálém hledání byl objev vinic Île de Ré opravdovým zjevením. Ostrov Île de Ré se nachází na západním pobřeží Francie v departementu Charente-Maritime. Nachází se v cru Bois à Terroirs, naprosto nejzápadnější oblastí označení Cognac. Île de Ré Fine Island je díky svým čerstvým mořským tónům dokonalým výrazem autentického stylu a kvality oblasti provenience. Hrozny mají přirozeně vyšší obsah jódu než ty sklízené v srdci oblasti Cognac a mírné klima zase přispívá ke skutečně individuálnímu charakteru. Île de Ré Fine Island Cognac je samozřejmě destilovaný na kalech, aby posílil původní chutě eaux-de-vie, ze které se vyrábí, zraní v extrémně vlhkém sklepě koňak zaoblí a zrání v lehce vypálených dubových sudech poskytne extrémně jemnou dřevitou chuť.

Veškeré vinné hrozny se lisují do 2 hodin od sklizně. Vysoce aromatická šťáva se následně fermentuje po 6 dní při kontrolované teplotě mezi 22 a 26 °C na 3 různých typech kvasnic, které nejlépe rozvinou specifické aroma a vytáhnou to nejlepší z terroiru.
Destilace probíhá ručně, bez automatizované techniky a to výhradně v malých maximálně 25 hektolitrových měděných kotlích. Během druhé destilace se prvních 20 litrů z „hlavy" odloží bokem, litr po litru je ochutná master destiler, který ty nejaromatičtější složky před zráním na sudu přidá do finálního destilátu.


Zrání

Veškeré barely jsou jemně vypálené s nízkým obsahem taninů, což zabrání jejich nadměrné extrakci do eaux-de-vie a umožní vyniknout ideálnímu poměru mezi ovocito-květinovými a jemnými dubovými tóny. Pro zrání se používají pouze malé barely, které maximalizují kontakt mezi tekutinou a dřevem.


Příběh

Vinařství Camus se nekompromisně zaměřuje na vytváření intenzivně aromatických koňaků. Tento proces umožňuje dosáhnout bezkonkurenční míry aroma měřené třemi specifickými parametry: velikost ovocného aroma spojené s vysokou úrovní esterů, hloubka květinových tónů spojená s vysokou úrovní terpenolů a perfektní rovnováha mezi ovocitými a dřevitými tóny vycházející z použití sudů s nízkým obsahem taninů.


Doporučení

Dobrý koňak si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koňaky.

Je libo brandy, koňak
či armaňak?

Léčba těla i duše
páleným vínem

PŘEČÍST ČLÁNEK
Koktejly na koňaku

Elegance vyšší třídy

NAMÍCHAT KOKTEJL

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení