Popis
Barva: Čirá, po smíchání s ledem nebo s vodou zbělá
Aroma: Bohaté a komplexní anýzové
Chuť: Anýzová s dlouhotrvajícím závěrem
Destilace
Italský anýzový likér se specifickou chutí a charakteristickým plným aroma dodává hvězdicový anýz, jehož zralá semena jsou základem jinak utajované receptury.
Příběh
Ramazzotti je italský výrobce likérů sídlící v Miláně. Vlastníkem této značky je Pernod Ricard. V počátcích devatenáctého století, dlouho před sjednocením Itálie, tehdejší vzpoury v Miláně znesnadňovaly možnost úšpěšného podnikání. Navzdory této situaci vytvořil mladý podnikatel a ctižádostivý bylinkář díky své vášni a iniciativitě v malé laboratoři v roce 1815 něco jedinečného. Ausano Ramazzotti začal experimentovat s přísadami z celého světa, včetně sladké slupky italského pomeranče, hořce, rebarbory, kurkumy a rozmarýnu. Ausano, poháněný touhou vyrábět ochucený nápoj, který je ideální ke konzumaci kdykoli během dne, vytvořil první likér této značky - Amaro Ramazzotti.
Doporučení
Sambuca se pije čistá jako digestiv se třemi zrnkami kávy. Pro svoji specifickou chuť je také používána v koktejlech a při přípravě long drinků. Zmrzlina přelitá Sambucou Ramazzotti představuje netradiční dezert vhodný pro všechny slavnostní příležitosti, jejichž unikátní tečkou může být servírování flambovaného likéru ve skleničce s několika kávovými zrny ke kávě. Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na likéry.