Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Pol Roger Réserve Brut

DOPORUČUJEME

Struktura a vínovost, elegance a svěžest, optimální rovnováha mezi silou a jemností

Výrobce / značka: Pol Roger

Skladové číslo:

Typ zboží: Šumivé víno
Podkategorie: Šampaňské
Míra zbytkového cukru: Brut 0 – 12 g/l
Obsah alkoholu: 12,5 %
Chuťový profil: Vyvážený
Objem: 0,75 l
Původ: Francie
Styl šumivého vína: Bílé převážně z modrých odrůd

Hmotnost: 1.6 kg

Dostupnost: Skladem

1490 Kč

Hodnocení produktu: 5/5 (1x)

Vaše hodnocení:

Popis

Barva: Krásný, zlatý, slámově barevný odstín

Perlivost: Bohaté a jemné bublinky

Aroma: Mohutné, přitažlivé tóny hrušky a manga, následně uvolňuje lehké vůně zimolezu a bílého jasmínu, přetrvávající v tónech vanilky a briošky, za upřímným a dynamickým nádechem v sobě víno skrývá pěknou harmonii a příjemnou svěžest při zachování pevné struktury

Chuť: Na patře se vařené ovoce, převážně želé z kdoulí a meruňkový džem, vesele mísí s tóny včelího vosku a akátového medu, nade vše vyniká dlouhotrvající profil složený z ovocných tónů kandované pomerančové kůry s mandarinkou a kořenitých tónů kardamomu s anýzem

Složení: Stejný díl Pinot noir, Pinot Meunier a Chardonnay z 30 různých Cru, z nichž 25 % tvoří starší, rezervní vína

Doba zrání v láhvi na kvasnicích: 4 roky

Oblast: Champagne

Podoblast: Pinot Noir z Montagne de Reims, Pinot Meunier z Vallée de la Marne a Epernay, Chardonnay z Epernay a Côte des Blancs


Doporučení

Struktura a vínovost, elegance a svěžest, zachycené v tomto Brut Réserve, nabízejí optimální rovnováhu mezi silou a jemností, což z něj dělá pozoruhodné víno, které se podává jako aperitiv nebo jako doprovod k celému jídlu. Chutná nejlépe ze sklenice na bílé víno nebo tulipánu při teplotě 6 – 8 °C.


Výroba

Mošt prochází dvěma débourbage (usazování): první ještě v lisovně ihned po lisování a druhý, débourbage à foid, v nerezových tancích při 6 °C po dobu 24 hodin. Pomalá chladná fermentace s teplotou udržovanou pod 18 °C ​​probíhá v nerezové oceli s každou odrůdou a každou vinicí odděleně. Víno před finálním mísením prochází plnou jablečno-mléčnou fermentací. Sekundární fermentace probíhá v lahvi při 9 °C v nejhlubších sklepech vinařství Pol Roger, celých 33 metrů pod úrovní ulice. Zde je víno uchováváno, dokud neprojde ruční remuage (promícháváním), což je v dnešní době v Champagne rarita. Velmi jemná a perzistentní pěna, kterou je Pol Roger proslulý, vděčí za mnohé právě těmto hlubokým, chladným a vlhkým sklepům.


Příběh

Pol Roger se narodil ve vesnici Ay, proslulé svými vinicemi. Mladý Pol již ve svých 18 letech prodal své první víno. Rodina v roce 1851 založila firmu na produkci vín a přestěhovala se do města Epernay. Pol Roger začal již od začátku vyvíjet novou metodu výroby suchého šampaňského (do té doby byla většina produkce Demi-Sec). Vína Pol Roger se okamžitě prosadila jak ve Francii, tak v zemích Beneluxu. Pol Roger však věděl, že především Anglie skrývá výrazný potenciál. Shodou šťastných náhod našel na sklonku svého života nejlepšího možného spojence - Sira Winstona Churchilla.

Nebeská kuchyně šampaňského

Nejvyšší stolování
v pohodlí domova

PŘEČÍST ČLÁNEK

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení