Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Pol Roger Pure Extra Brut box

Pevná struktura medu a hřebíčku skvělá ke sladkým korýšům

Výrobce / značka: Pol Roger

Skladové číslo:

Typ zboží: Šumivé víno
Podkategorie: Šampaňské
Míra zbytkového cukru: Extra Brut 0 – 6 g/l
Obsah alkoholu: 12,5 %
Chuťový profil: Komplexní
Objem: 0,75 l
Původ: Francie
Dárkově zabaleno: V krabičce
Styl šumivého vína: Bílé převážně z modrých odrůd

Hmotnost: 1.6 kg

Dostupnost: Skladem

1840 Kč

Hodnocení produktu: 5/5 (2x)

Vaše hodnocení:

Popis

Barva: Zlatá, hustá a zářivá

Perlivost: Tisíce drobných bublinek

Aroma: Rafinované a komplexní tóny květů hřebíčku a růží rozvíjející se v náznaky strouhanky, droždí a citrusových plodů, vytvářející vzájemným mísením živé a svěží tělo

Chuť: Na patře překvapí prvotní nástup, rovný a jistý jako šíp, pevná textura působí jako dláto, které vylepšuje luxusní víno, dobře strukturované a jemné, v dochuti se rozvíjí jemné aroma medu a hřebíčku, dodávající vínu větší hloubku a slušnou délku

Složení: Stejný díl Pinot noir, Pinot Meunier a Chardonnay z 30 různých Cru, z nichž 25 % tvoří starší, rezervní vína

Doba zrání v láhvi na kvasnicích: 4 roky

Dozážní (expediční) likér: 0 g/l

Oblast: Champagne

Podoblast: Pinot Noir z Montagne de Reims, Pinot Meunier z Vallée de la Marne a Epernay, Chardonnay z Epernay a Côte des Blancs


Doporučení

Vnitřní svěžest tohoto šampaňského se snoubí se zralým a koncentrovaným aroma pevné, jemné rovnováhy. Skvěle se hodí ke sladkému masitému jídlu, jako jsou korýši připravení tím nejpřirozenějším způsobem, například předkrmy z raků, humrů, krabů a skalních humrů zalitých trochou olivového oleje a lískového octa. Chutná nejlépe ze sklenice na bílé víno nebo tulipánu při teplotě 6 – 8 °C.


Výroba

Mošt prochází dvěma débourbage (usazování): první ještě v lisovně ihned po lisování a druhý, débourbage à foid, v nerezových tancích při 6 °C po dobu 24 hodin. Pomalá chladná fermentace s teplotou udržovanou pod 18 °C ​​probíhá v nerezové oceli s každou odrůdou a každou vinicí odděleně. Víno před finálním mísením prochází plnou jablečno-mléčnou fermentací. Sekundární fermentace probíhá v lahvi při 9 °C v nejhlubších sklepech vinařství Pol Roger, celých 33 metrů pod úrovní ulice. Zde je víno uchováváno, dokud neprojde ruční remuage (promícháváním), což je v dnešní době v Champagne rarita. Velmi jemná a perzistentní pěna, kterou je Pol Roger proslulý, vděčí za mnohé právě těmto hlubokým, chladným a vlhkým sklepům.


Příběh

Pol Roger se narodil ve vesnici Ay, proslulé svými vinicemi. Mladý Pol již ve svých 18 letech prodal své první víno. Rodina v roce 1851 založila firmu na produkci vín a přestěhovala se do města Epernay. Pol Roger začal již od začátku vyvíjet novou metodu výroby suchého šampaňského (do té doby byla většina produkce Demi-Sec). Vína Pol Roger se okamžitě prosadila jak ve Francii, tak v zemích Beneluxu. Pol Roger však věděl, že především Anglie skrývá výrazný potenciál. Shodou šťastných náhod našel na sklonku svého života nejlepšího možného spojence - Sira Winstona Churchilla.

Nebeská kuchyně šampaňského

Nejvyšší stolování
v pohodlí domova

PŘEČÍST ČLÁNEK

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení