Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Pol Roger Rosé Vintage 2015

DOPORUČUJEME

Krvavý pomeranč velkorysých, obklopujících rozměrů k lososu, sushi nebo pečené rebarboře

Výrobce / značka: Pol Roger

Skladové číslo:

Typ zboží: Šumivé víno
Podkategorie: Šampaňské
Míra zbytkového cukru: Brut 0 – 12 g/l
Obsah alkoholu: 12,5 %
Chuťový profil: Svěží
Objem: 0,75 l
Původ: Francie
Styl šumivého vína: Ročníkové rosé převážně z modrých odrůd

Hmotnost: 1.6 kg

Dostupnost: Vyprodáno

2490 Kč

Hodnocení produktu: 4/5 (1x)

Vaše hodnocení:

Popis

Barva: Lososově růžová s oranžovými nádechy

Perlivost: Bohaté a jemné bublinky

Aroma: Z počátku se otevírají tóny masitých éterických nádechů růžových lístků, výrazný buket plný svěžesti připomíná cukrárnu, pečivo a sušené oříšky, poté se rozvine a odhalí tóny medu a jablečného želé

Chuť: Patro je v rovnováze s aroma, nabízí stejnou intenzitu a bohatost, víno je svěží s citrusovými tóny krvavého pomeranče, který se prohloubí do velkorysých, obklopujících rozměrů červeného ovoce ve středně dlouhé dochuti skvělé rovnováhy

Složení: 60 % Pinot noir, 40 % Chardonnay z 20 různých Cru, z nichž 25 % tvoří starší, rezervní vína

Doba zrání v láhvi na kvasnicích: Minimálně 5 let

Oblast: Champagne

Podoblast: Výhradně Premier Cru z Montagne de Reims a Côte des Blancs


Doporučení

Brut Rosé Vintage 2015 je ideální volbou k rybám, jakými je grilovaný losos nebo dokonce k sushi. Dokonale se snoubí také s ovocnými dorty a jinými ovocnými dezerty; zkuste párování s „Rebarborovým bláznem" (Rhubarb Fool), ve kterém ostrost rebarbory skvěle doplňuje elegantní strukturu vína. Chutná nejlépe ze sklenice na bílé víno nebo tulipánu při teplotě 6 – 8 °C.


Výroba

Pol Roger Rosé Vintage vychází z Brut Vintage, do kterého se před druhou fermentací přidává v tirážním likéru přibližně 15 % tichého červeného vína Pinot Noir z nejlepších cru v Montagne de Reims.

Mošt prochází dvěma débourbage (usazování): první ještě v lisovně ihned po lisování a druhý, débourbage à foid, v nerezových tancích při 6 °C po dobu 24 hodin. Pomalá chladná fermentace s teplotou udržovanou pod 18 °C ​​probíhá v nerezové oceli s každou odrůdou a každou vinicí odděleně. Víno před finálním mísením prochází plnou jablečno-mléčnou fermentací. Sekundární fermentace probíhá v lahvi při 9 °C v nejhlubších sklepech vinařství Pol Roger, celých 33 metrů pod úrovní ulice. Zde je víno uchováváno, dokud neprojde ruční remuage (promícháváním), což je v dnešní době v Champagne rarita. Velmi jemná a perzistentní pěna, kterou je Pol Roger proslulý, vděčí za mnohé právě těmto hlubokým, chladným a vlhkým sklepům.


Příběh

Pol Roger se narodil ve vesnici Ay, proslulé svými vinicemi. Mladý Pol již ve svých 18 letech prodal své první víno. Rodina v roce 1851 založila firmu na produkci vín a přestěhovala se do města Epernay. Pol Roger začal již od začátku vyvíjet novou metodu výroby suchého šampaňského (do té doby byla většina produkce Demi-Sec). Vína Pol Roger se okamžitě prosadila jak ve Francii, tak v zemích Beneluxu. Pol Roger však věděl, že především Anglie skrývá výrazný potenciál. Shodou šťastných náhod našel na sklonku svého života nejlepšího možného spojence - Sira Winstona Churchilla.

Nebeská kuchyně šampaňského

Nejvyšší stolování
v pohodlí domova

PŘEČÍST ČLÁNEK

Nový dotaz k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení