Popis
Barva: Světle zlatá
Aroma/Chuť: Silná květinová vůně s medovými tóny, která je typická výraznou, nakyslou a šťavnatou chutí
Doporučení
Bezový sirup se pyšní velkou oblibou pro svou svěží vůni a chuť rozkvetlých květů. Lze z něj připravit osvěžující letní nápoje. Velmi se hodí v kombinaci s brusinkovým džusem, díky čemuž dosáhnete velmi vzrušujícího letního osvěžení. Také se využívá v kombinaci se šampaňským, bílými destiláty (gin, bílý rum, vodka, ...) nebo ovocnými šťávami.
Typy na koktejly:
- Bezový Hugo - do litrového džbánku vložíme cca 15 listů máty, nakrájenou limetu, nalijeme 6 cl bezového sirupu Monin a promícháme. Poté naplníme džbánek kostkami ledu, přidáme 6 cl bílého vína, zalijeme sodou a ozdobíme snítkou máty.
- Jahodový ledový čaj - do šejkru s ledem nalijeme 1 cl bezového sirupu Monin, 3 cl jahodového sirupu, 18 cl čaje Earl Grey a protřepeme. Poté přelijeme do vysoké sklenice s ledem a ozdobíme plátky citronu.
- Campari Milano - sklenici na červené víno naplníme ledem a přidáme 9 cl dobrého prosecca, 3 cl sirupu z černého bezu, 4,5 cl Campari a na závěr drink ozdobíme lístky máty.
Příběh
Sirup z květů černého bezu MONIN je jedním z neoblíbenějších sirupů především v Německu a to díky popularitě koktejlu Hugo, kterému dodává vůni a nakyslou, šťavnatou chuť krémově bílých květů bezu. Bez je typickou rostlinou vyskytující se na anglickém venkově. Vzniklo tak i anglické přísloví, které říká, že léto není tady dokud bezový květ plně nekvete.