Popis
Barva: Krystalově čistá
Aroma: Svěží s ovocnými tóny bobulí, květin a sušeného ovoce
Chuť: Elegantní s velmi vyváženou měkkostí a dlouhým ovocným závěrem
Destilace
Grappa Alexander Bottega je vyráběna z výlisků hroznů těch nejznámějších vinic severovýchodní Itálie. Destilační proces je třífázový s různou teplotou. Zahrnuje vakuovou destilaci s ohřevem lázně pro udržení a podpoření delikátní vůně a jemné chuti.
Zrání
Před plněním grappa zraje 6 měsíců v nerezových tancích.
Příběh
Bottega má čtyři staletí ve světě vína a grappy. Od 17. století, kdy naši předkové pěstovali vinnou révu jako nájemní zemědělci, až do současnosti. V roce 1977 Aldo Bottega spolu se svou ženou Rosinou založil Distilleria Bottega v Pianzano di Godega. Po smrti zakladatele převzal firmu jeho syn Sandro a za podpory sestry Barbary a bratra Stefana inovovali systém destilace a Distillery Bottega se začala dostávat do povědomí. Ke značce Bottega se v roce 1987 připojila značka Alexandera a začínají vyrábět první lahve z foukaného skla. V roce 2007 se Distilleria Bottega přestěhovala do Bibano di Godega di Sant'Urbano, 50 km od Benátek, poblíž Conegliano Veneto. Areál se nachází ve velkém statku ze 17. století mezi 10 hektary vinic, zrekonstruovaný podle nejmodernějších ekologických kritérií. 25. ledna 2014 Bottega otevřel svůj první Prosecco bar na lodi Viking Line ve Skandinávii. Vína a likéry Bottega obdržely přes 350 cen a ocenění, lze je nalézt ve více než 140 zemích.
Doporučení
Grappu doporučujeme podávat při teplotě 10 – 12 °C. Dobrá pálenka si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na pálenky.