Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Prodejna v Praze bude 11. a 12.4. 2024 z provozních důvodů uzavřena.

Ceviche z mořského vlka a krevet

Ceviche z mořského vlka a krevet

Ceviche je jídlo ze syrových mořských plodů naložených v citrusových šťávách, ochuceno chilli papričkami, solí, koriandrem a cibulí. Jedná se o předkrm, který je zvláště oblíbený v přímořských oblastech latinské Ameriky. K takovému jídlu si otevřete řízná, v sudu nestařená bílá vína odrůd Sauvignon Blanc, Ryzlink rýnský, Albariño, Veltlínské zelené nebo téměř jakákoli nekomplikovaná šumivá vína z bílých odrůd.

Suroviny na 2 porce

  • 500 g filetu z mořského vlka nakrájeného na kostičky
  • 200 g menších loupaných krevet
  • 1 červené cibule
  • 1 rajče
  • 1 pomeranč
  • 1 šálek nasekaného čerstvého koriandru
  • šťáva ze 2 - 3 limetek
  • 1 - 2 jemně pálivých červených chilli papriček
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • Tortillové chipsy k podávání

Postup přípravy

  1. Nakrájenou rybu bez kůže a krevety smícháme v misce se šťávou z limetek. Mísu pak na 30 – 60 minut uložíme do chladničky, dokud maso nezkřehne.
  2. V další míse smícháme nadrobno nakrájené rajče, cibuli, chilli papričky a koriandr.
  3. Přidáme maso, směs dobře promícháme, dodáme kousky pomeranče a případně dochutíme solí s pepřem.
  4. Výslednou směs nabíráme tortilovými chipsy.

Doporučené párování

Dobrou chuť!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení