Cheesecake s lesním ovocem a sektem Madl Schretenperg-Sekt Cuveé Halbtrocken
Většina lidí si kupuje sekt pouze k přípitku na Silvestra nebo jako aperitiv. Já vám dnes předvedu, že i šumivé víno se dá párovat s jídlem a může tak skvěle doplnit vaše menu od předkrmu po dezert. A když už jsme u toho dezertu, připravila jsem svůj nejoblíbenější cheesecake s lesním ovocem. K dezertu jsem zvolila Madl Schretenperg-Sekt Cuveé Halbtrocken z e-shopu Vychutnavej.cz. Tento sekt zraje v láhvi 1,5 roku a je vyroben tradiční metodou zrání v láhvi Méthode Traditionnelle. Báječně se svou ovocnou chutí hodí k sýrům a právě také k dezertům.
Suroviny
- 180 g máslových sušenek
- 500 g mascarpone
- 70 g másla
- 3 vejce
- 80 g třtinového cukru
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 vanilkový cukr
- 200 g mraženého lesního ovoce
- 1 balení červeného dortového želé
Postup přípravy
- Sušenky rozmixujeme v mixéru a poté je smícháme s rozpuštěným máslem. Takto připravené sušenky nasypeme do formy o průměru 25 cm a dlaněmi přitlačíme, abychom vytvořili korpus. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme cca 10 minut.
- V robotu nebo ručně v míse vyšleháme mascarpone s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidáme vejce a citronovou šťávu. Hotový krém nalijeme na vychladlý korpus. Troubu ztlumíme na 160 stupňů a cheesecake pečeme cca hodinu.
- Dortové želé připravíme dle návodu. Na vychladlý cheesecake rozprostřeme rozmrazené lesní ovoce a zalijeme ho vlažným želé. Cheesecake necháme vychladit nejlépe přes noc v lednici.
Doporučené podávání
- Druhý den cheesecake naservírujeme na talíř, přelijeme ovocnou omáčkou a podáváme se sektem Madl Schretenperg-Sekt Cuveé Halbtrocken ve sklenici na bílé víno vychlazeným na teplotu 8-9 °C.
Dobrou chuť!
Za vytvoření receptu Cheesecake s lesním ovocem a sektem Madl děkujeme Míši z blogu Cooking with Šůša.