Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Mimořádná otevírací doba prodejny Praha: úterý-čtvrtek 12-16 hod., pátek 12-18 hod.

Domácí mikrovlnný popcorn

Domácí mikrovlnný popcorn

Domácí popcorn je rychlá, snadná, zdravá a skvěle přizpůsobitelná svačinka! Potřebujete jen papírový sáček, kukuřičné zrno a mikrovlnku. Pro jednoduchou klasiku stačí přidat trochu másla a soli, labužníci v horkém, rozpraskaném zrnu rozpustí aromatické sýry. Pro dokončení menu vynechme tentokrát colu a dejmě něco trefnějšího; co takhle víno nebo šampaňské?

Suroviny na 2 porce

  • 1/4 šálku kukuřičných zrn na popcornových
  • 2 polévkové lžíce rozpuštěného nesoleného másla
    Tip: Namísto másla lze použít i olivový nebo kokosový olej.
  • 2 lžičky soli
  • 1 – 3 lžičky příchutě dle výběru a chuti, viz níže
  • Papírový sáček o rozměrech přibližně 10 x 15 x 25 cm

Postup přípravy

  1. Zrna nasypeme do papírového sáčku. Horní lem sáčku několikrát přehneme a pro jistotu můžeme i spojit sešívačkou. Sáček umístíme svisle do mikrovlnné trouby, kterou zapneme na maximální výkon a přibližně 3 minuty ohřevu. Po celou dobu sledujeme intenzitu praskání zrn. Zpozorníme, jakmile se začne intenzita snižovat a ohřívání vypneme při 2 vteřinových intervalech mezi prasknutím. Zabráníme tak nežádoucímu, hořkému, spálenému aroma popcornu.
  2. Pytlík vyjmeme z mikrovlnky a necháme půl minuty odpočinout. Po chvíli jej otevřeneme (pozor na vycházející horkou páru) a polyjeme rozpuštěným máslem. Opět zavřeme a řádně s ním zatřeseme, aby se máslo dobře distribuovalo. Dochutíme solí a dalšími zvolenými příchutěmi a opět s pytlíkem zatřeseme.
  3. Popcorn nasypeme do servírovací misky, nalijeme dobré pití a ihned si pochutnáváme na skvělé svačince.

Možnosti příchutí & Doporučené párování s víny

Přírodní popcorn bez příchutě

Sůl

Máslo

Máslo & Sůl

  • Odvážnou kombinaci sladkého se slaným umí doprovodit snad jen vskutku výběrové rosé nesoucí na paletě jak sladkou ovocitost, tak kořenité tóny ořechů.
  • Pravidlo tichého si přeneseme i do vína šumivého. Ta nejlepší rosé produkují v Champagne, pro kořenitou hloubku oříšků musíme sáhnout k ročníkovým: Vintage Rosé z modrých odrůd.

Strouhaný čedar nebo parmazán

  • Silné sýrové příchutě vyžadují robustní, dobře vyzrálá červená vína: Cabernet Sauvignon, Malbec, Schiraz, Zinfandel.
  • K vyzrálým polotvrdým až tvrdým sýrům se hodí jediné – tradiční metoda výroby a delší zrání ročníkové sklizně modrých odrůd na kalech: Vintage ChampagneRočníkový sekt 

Dobrou chuť!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení