Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Nová otvírací doba prodejny Praha: Po: zavřeno, Út,Čt 12:00 - 18:00, St,Pá 12:00 - 16:00

Hovězí carpaccio

Hovězí carpaccio

Nejdůležitějším krokem v přípravě hovězího carpaccia je začít s mírně zmrzlým masem – značně si usnadníte jeho krájení na tenké plátky. Špičková příprava nepůjde bez správného náčiní. V tomto případě doporučujeme dlouhé tenké nože Opinel vyvinuté přímo na carpaccio. Pak už to bude hlavně o přísadách. Přidejte kapary, mořskou sůl, mletou papriku, rukolu, malou kapku oleje a červeného vinného octa. Servírujte okamžitě se skleničkou ideálně šumivého rosé.

Suroviny na 2 porce

  • 200 g pravé hovězí svíčkové
  • hrst rukoly
  • 2 lžičky kapary
  • lžíce tenkých plátků mladého parmazánu
  • 2 lžičky červeného vinného octa
  • 4 lžičky olivového oleje
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl

Postup přípravy

  1. Nejprve si dáme mrazit hovězí svíčkovou. Pro tenké krájení ji potřebujeme velmi pevnou, ale ne zase tvrdou jako skálu. Mělo by stačit 1,5 hodiny. Zatímco je hovězí maso v mrazáku, dáme si do lednice vychladit talíře.
  2. Ztuhlé hovězí maso krájíme velmi tence napříč vláknům. Plátky pokládáme na vychlazené talíře.
  3. Každou porci posypeme hrstí rukoly, několika plátky parmazánu a kapary. Zakápneme octem i olivovým olejem a přidáme špetku čerstvě namletého černého pepře a mořské soli.
  4. Podáváme ihned s opečenou bagetkou pokapanou olivovým olejem.

Doporučené párování

Dobrou chuť!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení