Skladová zásoba na prodejnách je odlišná od e-shopu.

Z důvodu velkého množství objednávek se doba doručení pohybuje mezi 2-4 dny. Děkujeme za pochopení.

 

Zapečené mušle s chilli, ančovičkou a kapary

Zapečené mušle s chilli, ančovičkou a kapary

Výtečný středomořský pokrm, který si můžete směle připravit, jakmile do oken nakoukne léto. Otevřete ke slávkám nějaké pěkné plné bílé víno výrazného aroma a pevné kyseliny. Předkrm slupnete jedna dvě, a pak se můžete bavit u zbytku láhve, koukat na západ slunce mít se dobře.

Suroviny na 2 – 3 porce

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 velmi jemně nakrájené šalotky
  • 1 středně pálivá červená chilli paprička zbavená semínek a velmi jemně nakrájená
  • Špetka drcených sušených chilli papriček
  • 2 filety ančoviček na olivovém oleji (z plechovky), okapané a nakrájené
  • 50 g strouhanky z prošlého bílého chleba
  • 1 lžíce kapar, okapaných, opláchnutých a nakrájených
  • 1 1/2 lžíce nasekané čerstvé ploché petrželky
  • 1 kg vydrhnutých slávek
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 1/2 malého citronu

Postup přípravy

  1. Na pánvi na středním plameni rozehřejeme olivový olej. Přidáme šalotku, červené i sušené chilli a smažíme asi 5 minut, dokud cibulka nezměkne, ale zároveň nezhnědne.
  2. Přidáme ančovičky a mícháme, dokud se nerozpadnou. Snížíme teplotu varu, vmícháme strouhanku a přibližně 2 – 3 minuty mícháme, dokud nevsákne všechen olej a lehce nezhnědne.
  3. Vmícháme kapary, petržel a koření, vypneme oheň a dáme stranou.
  4. Vyhodíme všechny mušle, které jsou popraskané nebo které se nezavírají, když na ně poklepeme.
  5. Rozpálíme velkou pánev na vysokou teplotu. Přidáme mušle a víno, přikryjeme a při vysoké teplotě vaříme 2 – 3 minuty, dokud se nezačnou otevírat. Občas pánví zatřeseme.
  6. Předehřejeme troubu na 220 °C.
  7. Mušle v cedníku scedíme a necháme mírně vychladnout. Všechny, které zůstaly zavřené vyhodíme. Zbývající mušle roztrhneme, přičemž prázdnou polovinu skořápky vyhodíme. Zbývající mušle položíme ve skořápce na pekáč.
  8. Na každou slávku dáme lžičkou trochu strouhankové směsi a zakápneme 2 - 3 kapkami citronové šťávy. Pečeme 3 minuty v horní části trouby, dokud nebudou lehce zlatavé. Ihned podáváme.

Doporučené párování

Dobrou chuť!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení