Vážení zákazníci, z důvodů naplněné kapacity našich přepravců, je možné zpoždění v doručení zásilek. Prosíme o objednávání zboží s předstihem, nejpozději do 17.12.2023. Děkujeme.

Losos s rizotem z pečených paprik a sektem Madl von den Weissen Brut

Losos s rizotem z pečených paprik a sektem Madl von den Weissen Brut

V receptu Cheesecake s lesním ovocem a sektem jsem vám ukázala, jak se dá spárovat šumivé víno s dezertem. Dnes jsem připravila hlavní chod, ke kterému se také báječně hodí šumivé víno. Opět je to sekt z e-shopu Vychutnavej.cz. Konkrétně se jedná o jemný, kořenitý Madl-Sekt von den Weissen Brut, který je ze 100 % tvořený Ryzlinkem Vlašským. Sekt je výborný jako aperitiv, velmi vhodný k vepřovému masu nebo k lososu. A právě na přípravu lososa se můžete inspirovat mým receptem.

Suroviny

  • 2 porce lososa
  • 250 g rýže arborio
  • 3 červené papriky
  • 1 střední cibule
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 15 g másla (+ 15 g do rizota)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • parmazán
  • 1 citron
  • sezamová semínka
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

  1. Papriky omyjte, vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem a dejte do trouby. Pečte až do částečného zčernání cca 20 minut. Poté papriky přendejte do igelitového sáčku a nebo nechte je zapařit. Hotové papriky stáhněte ze slupky, zbavte semínek a nakrájejte je nadrobno.
  2. Z citronu si vymačkáme šťávu. Přidáme pár lžic olivového oleje a sůl. Připravenou směsí potřeme lososa, posypeme sezamovými semínky a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 15 minut.
  3. Cibuli nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte máslo s trochou olivového oleje a orestujte cibuli. K cibuli vsypte rýži a za stálého míchání restujte dalších 5 minut. K rýži přidávejte postupně vývar a pomalu vařte, dokud se všechen vývar neabsorbuje. Ve chvíli, kdy je rýže uvařená na skus, přidejte máslo a nakrájené papriky. Rizoto ochuťte solí, pepřem a nakonec přidejte nastrouhaný parmazán.

Hotové rizoto podávejte s upečeným lososem a sektem Madl von den Weissen Brut ve sklenici na bílé víno vychlazeným na teplotu 8-9 °C.

Doporučené párování

Dobrou chuť!

Za vytvoření receptu Losos s rizotem z pečených paprik a sektem Madl děkujeme Míši z blogu Cooking with Šůša.

Losos s rizotem z pečených paprik a sektem Madl von den Weissen Brut

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Naše webová stránka ukládá data na vašem zařízení (cookies a úložiště prohlížeče), aby bylo možné identifikovat vaši relaci a dosáhnout základní funkčnosti platformy, zážitku z prohlížení a zabezpečení.
Můžeme ukládat data na vašem zařízení (soubory cookie a úložiště prohlížeče), abychom mohli poskytovat doplňkové funkce, které zlepšují váš zážitek z prohlížení, ukládat některé vaše preference bez uživatelského účtu nebo bez přihlášení, používat skripty a/nebo zdroje třetích stran, widgety atd.
Použití analytických nástrojů nám umožňuje lépe porozumět potřebám našich návštěvníků a tomu, jak naši stránku používají. Můžeme použít nástroje první nebo třetí strany ke sledování nebo zaznamenávání vašeho procházení našich webových stránek, k analýze nástrojů nebo komponent, se kterými jste interagovali nebo je používali, k zaznamenávání konverzních událostí a podobně.
Můžeme používat soubory cookie a nástroje třetích stran k vylepšení nabídky produktů a/nebo služeb naší nebo našich partnerů, její relevance pro vás na základě produktů nebo stránek, které jste navštívili na tomto webu nebo na jiných webových stránkách.
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení