Vážení zákazníci, z důvodů naplněné kapacity našich přepravců, je možné zpoždění v doručení zásilek. Prosíme o objednávání zboží s předstihem, nejpozději do 18.12.2023.. Děkujeme za pochopení.

Losos v sezamu s voňavým koriandrem a sektem Madl Brut Nature

Losos v sezamu s voňavým koriandrem a sektem Madl Brut Nature

Párování vína a jídla je věc už celkem známá. Častěji však vidíte párování tichých vín. Proto mě zaujala nabídka z eshopu Vychutnavej.cz na vyzkoušení dvou sektů značky MADL a jejich spárování s jídlem. Madl-Sekt Brut Nature se, podle popisu, hodí jako aperitiv ke kuřecímu masu a asijské kuchyni. A protože jsem doma měla lososa, koriandr a chuť na něco exotického, pustila jsem se do vaření.

Jak už je u mě v poslední době zvykem, není čas na složité recepty. Asijská kuchyně navíc většinou není o žádném dlouhém vyvařování. Vzniklo jídlo opravdu výborné, které se s Madl-Sekt Brut Nature doplňovalo opravdu skvěle.

Suroviny

  • 300 – 400 g čerstvého lososa
  • sezamové semínko
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • velká kytice čerstvého koriandru
  • sojová omáčka
  • ústřicová omáčka
  • rybí omáčka
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • sriracha, podle chuti
  • limeta

Postup přípravy

  1. Připravte si dvě velké pánve.
  2. Zeleninu nakrájejte na tenké proužky. Dejte ji opékat do pánve na rozpálený slunečnicový olej. Zalijte omáčkami – sojovou, ústřicovou a rybí. Od každé dejte trochu, tou ústřicovou a rybí zpočátku šetřete, jsou velice slané. Chuť si dolaďte podle sebe.
  3. Kdo má rád ostřejší jídla, přidá ještě trochu chilli omáčky sriracha. Přidejte asi deci vody a nechejte chvilku probublávat. Vodu můžete podle potřeby ještě přidat, pokud budete chtít více omáčky. Stačí, když bude zelenina na plotně deset minut. Zůstane křupavá, bude příjemně dochucená.
  4. Lososa nakrájejte na velké kostky, včetně kůže. Ochuťte solí a pepřem. Opečte na rozpálené pánvičce s trochou oleje, ze všech stran. Do menšího hrnce si nasypejte sezamová semínka. Opečeného lososa ihned vsypejte do sezamových semínek, horkého. Trošku zatřepejte hrncem, aby se kousky lososa obalily.
  5. Do talířů dejte rýži, na ni zeleninu s omáčkou, nahoru lososa a hustě zasypejte koriandrem. Zakápněte limetovou šťávou.

Dobrou chuť!

Za vytvoření receptu Losos v sezamu s voňavým koriandrem a sektem Madl děkujeme Elly a panu Božskému z blogu Bohyně kuchyně.

Losos v sezamu s voňavým koriandrem a sektem Madl

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Naše webová stránka ukládá data na vašem zařízení (cookies a úložiště prohlížeče), aby bylo možné identifikovat vaši relaci a dosáhnout základní funkčnosti platformy, zážitku z prohlížení a zabezpečení.
Můžeme ukládat data na vašem zařízení (soubory cookie a úložiště prohlížeče), abychom mohli poskytovat doplňkové funkce, které zlepšují váš zážitek z prohlížení, ukládat některé vaše preference bez uživatelského účtu nebo bez přihlášení, používat skripty a/nebo zdroje třetích stran, widgety atd.
Použití analytických nástrojů nám umožňuje lépe porozumět potřebám našich návštěvníků a tomu, jak naši stránku používají. Můžeme použít nástroje první nebo třetí strany ke sledování nebo zaznamenávání vašeho procházení našich webových stránek, k analýze nástrojů nebo komponent, se kterými jste interagovali nebo je používali, k zaznamenávání konverzních událostí a podobně.
Můžeme používat soubory cookie a nástroje třetích stran k vylepšení nabídky produktů a/nebo služeb naší nebo našich partnerů, její relevance pro vás na základě produktů nebo stránek, které jste navštívili na tomto webu nebo na jiných webových stránkách.
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení