Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Celozrnné těstoviny linguine se škeblemi a fenyklem

Celozrnné těstoviny linguine se škeblemi a fenyklem

Pro tento recept zkuste pohledat malé škeble podobné manilským. Šťávy z těchto malých, rychle se vařících škeblí skvěle obohatí vývar z bílého vína anýzového aroma. Vychutnejte si ke svěžímu šampaňskému s vyšším podílem Chardonnay.

Suroviny na 4 porcí

  • 400 g celozrnných těstovin linguine nebo fettuccine
  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 2 baby fenykly nebo 1 střední fenykl – rozpůlený, zbavený jádřinců a nakrájený na 5mm kostičky
  • 2 nakrájené stroužky česneku
  • 3 tucty manilských nebo malých škeblí, vydrhnutých a opláchnutých
  • 2/3 šálku suchého bílého vína
  • 1/4 šálku hrubě nasekané ploché petrželky
  • Sůl

Postup přípravy

  1. Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvaříme linguine na úroveň al dente a scedíme.
  2. Mezitím na velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájený fenykl a nasekaný česnek. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut, dokud fenykl nezměkne. Přidáme škeble i bílé víno, pánev přikryjeme a vaříme asi 5 minut na středním ohni, dokud se škeble neotevřou. Veškeré škeble, které se neotevírají, zlikvidujeme.
  3. Do pánve přidáme vařené linguine a na mírném ohni přibližně 2 minuty mícháme, dokud nebudou těstoviny dobře obalené. Posypeme nasekanou petrželkou a dochutíme solí. Přendáme do předehřátých misek a ihned podáváme.

Doporučené párování

Dobrou chuť!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení