Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Pečená dýně s mátou a opékanými dýňovými semínky

Pečená dýně s mátou a opékanými dýňovými semínky

Skvělý, rychlý podzimní salát, který se bude lahodně pojídat s dobře vyzrálými červenými víny nebo šumivými vintage. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte máslovou dýni nebo malou, pevnou dýni na vaření, jakou je cukrová dýně.

Suroviny na 8 – 10 porcí

  • 2 střední máslové nebo malé cukrové dýně o součtu hmotnosti přibližně 1,5 kg
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1/4 šálku vyloupaných dýňových semínek
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1/4 šálku čerstvých natrhaných lístků máty

Postup přípravy

  1. Dýni včetně slupky nakrájíme na klínky o tloušťce 3 cm. Velkou lžící seškrábneme jádro se semínky a provázky, které vyhodíme. Klínky potřeme 3 lžícemi oleje a ochutíme solí s pepřem. Klínky položíme řezem dolů na velký pečící papír. Pečeme v troubě při 220 °C asi 30 minut dozlatova. V polovině opatrně otočíme.
  2. Zbývající 1 lžíci oleje rozehřejeme v malé pánvi na středně vysokou teplotu. Přidáme dýňová semínka a za častého krouživého pohybu pánve smažíme, dokud se nenafouknou a nezhnědnou, ale stále budou trochu zelená. To bude asi 4 – 5 minut. Semena přendáme na papírovou utěrku, aby oschla. Posypeme solí.
  3. Dýni přendáme na velký talíř, pokapeme balzamikovým octem, posypeme natrhanými lístky máty a opraženými dýňovými semínky.

Doporučené párování

Dobrou chuť!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení