Popis
Aroma/Chuť: Vanilka skrz naskrz, kouřové aroma, v chuti brioška, vanilkové tóny bourbonu, karamel, hedvábně plné kulaté tělo
Destilace
V současné době tvoří Ugni Blanc 98% produkce hroznů v AOC Cognac. Koňaky „Single Grape" pocházejí z těch zbývajících 2 %. Vzácné, zapomenuté a úžasné hrozny, které zázračně přežily katastrofu fyloxéry z roku 1875 a které rodí jedinečné a odlišné koňaky. Dvě generace Godetů s pomocí věrných vinařů pracovali na výsadbě hroznů Montils, Folle Blanche a Colombard, které ve směsi ještě doplňuje Ugni Blanc. Originální rafinované hrozny překvapivě odhalují chuť skutečně odlišných koňaků.
Zrání
Godet vytváří řemeslný koňak s propracovaným know-how a skvělou historií. Je zároveň jedinou palírnou, která staří koňaky přímo u Atlantického oceánu, což jim dodává pozoruhodnou plnost a preciznost. Jedna z filosofií destilerie je víra v čas a jeho využití k tvorbě komplexních koňaků.
Příběh
V roce 1588 zakládá nizozemský obchodník Bonaventure Godet v přístavu La Rochelle obchod se solí a vínem. Patří mezi první, kdo doslova „pálí" vína, aby snížil náklady na dopravu a Henri IV mu dává právo pálit víno v tzv. Brandjwine. Jak obchod rostl, výrobní procesy byly vylepšeny a Godet Freres Cognac je v roce 1782 oficiálně registrován Gédéon Louis Godet. Nyní, ve 21. století, je Godet Freres Cognac stále ze 100 % rodinným vlastnictvím a stále sídlí v přístavu La Rochelle a pod správou současné 15. generace Godet.
Doporučení
Dobrý koňak si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na koňaky.