Popis
Barva: Zlatá
Aroma: Plně a nasládlé po akáciovém medu, broskvích a nugátu
Chuť: Odhaluje broskvové a delikátní medové tóny s elegantním jemným tělem
Oblast: Fins Bois a Borderies
Zrání
Pineau des Charentes – Giboin Blanc vyrábí se z odrůd v poměru 50 % Ugni Blanc, 40 % Merlot, 10 % Sémillion a Colombard. Je to směs čerstvé hroznové šťávy a mladého koňaku, které společně zrají 6 let v dubových sudech.
Příběh
Historie rodinné značky spadá do období vlády Ludvíka XIV. Dnes řídí cognac house Veronique Legaret a její syn Roland a zpracovávají hrozno na 40ha půdy kolem města Sirueil. Vlastní unikátní destilérku se 12 destilačními kolonami a v jejích sklepích zraje koňak ve více než 2000 sudech.
Doporučení
Originální a šťavnatý aperitiv pro každou příležitost. Podávejte vychlazené. Dobré víno si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na vína.