Popis
Barva: Slámově žlutá
Perlivost: Elegantními, perzistentní
Aroma: Čistá a ovocná s výrazným citrusovým charakterem a květinovými tóny
Chuť: Suchá a zároveň ovocná s dlouhotrvající dochutí, doplněna o velmi dobře vyváženou hladinou bublinek
Složení: 40 % Parellada, 35 % Macabeo, 25 % Xarel·lo
Zbytkový cukr: Brut nature, do 3 g/l
Oblast: Penedés
Doporučení
Doporučujeme podávat jako aperitiv, k uzeným rybám, ústřicím, grilovaným rybám, suši, mořským plodům, kaviáru nebo lehkým dezertům. Chutná nejlépe ze sklenice na bílé víno nebo tulipánu při teplotě 5 – 7 °C.
Příběh
Výroba probíhá tradiční metodou. Víno pochází z hroznů aromatické odrůdy Macabeo, v láhvi pak leží po dobu 10 měsíců. Během této doby zůstávají láhve ve vodorovné poloze při konstantní teplotě 15 ° C, za účelem provedení druhého kvašení, kdy se sráží kaly po délce láhve. Kaly jsou následně z láhve odstraněny, takže výsledkem je cava perfektní kvality.