Popis
Barva: Jantarově hnědá
Aroma: Karibský rum, sladké mandle, mléčná čokoláda
Chuť: Nasládlá po rumovém punči, ucítíme i čokoládu s vanilkou
Destilace & Zrání
Staření whisky v sudech po rumu je mezi výrobci finišů velmi oblíbené. V Třebíči používají k dozrávání originální sudy po rumu z Nikaraguy a Portorika. Tyto kvalitní sudy předávají chuť rumu whisky velmi rychle a zpravidla stačí, aby v nich zůstala uložena 4 – 6 měsíců. Výsledek? Lahodná chuť, kde si každý znalec whisky a milovník rumu přijde na své.
Příběh
Příběh destilerie začal sice teprve před několika lety, ale jeho kořeny díky českému původu a městu Třebíč sahají hluboko do minulosti. Ať už je to název Trebitsch, který navazuje na tradici označování jejich domovského města na Vysočině v rakousko-uherských mapách či existence tradičního židovského rodu Trebitsch rozptýleného dnes po celém světě; nebo historie lihovaru v Šebkovicích, který obnovují a jehož historie začala v roce 1894. Tímto příběhem totiž navazují na mnoho tradic a příběhů s přímo magickým nádechem. V destilerii věří, že i vy objevíte tajemství české whisky Trebitsch a oblíbíte si ji.
Doporučení
Dobré pití si zaslouží vhodnou sklenici. Bezolovnatý ručně zpracovaný křišťál od Moseru uspokojí i ty nejnáročnější požadavky. Prohlédněte si naši nabídku sklenic na whisky.