Popis
Aroma: Bohaté, kořeněné – dominuje vanilka, skořice, pomerančová kůra a jemné bylinné tóny
Chuť: Mírně sladká, s vyváženým mixem koření, karamelu a bylinek, které dodávají příjemné zimní zahřátí
Výroba
Likér je vyráběn z původní směsi 56 bylin, kořenů a květů, macerovaných v lihovém základu. Zimní edice je následně dochucena přírodními extrakty skořice, hřebíčku a vanilky
Příběh
Společnost vyrábějící bylinný likér Jägermeister byla založena v roce 1878. Jägermeister byl na trh uveden v roce 1935. Nápoj má silnou výraznou vůni a výjimečně citlivě vyváženou hořkosladkou chuť.
Bylinný likér Jägermeister se vyrábí podle tajné původní receptury macerací 56 koření, bylin a dalších přírodních zdrojů, mimo jiné kůry citrusů, anýzu, lékořice, šafránu, zázvoru a jalovcových bobulí v neutrálním lihu po dobu šesti týdnů. Jägermeister zraje minimálně 1 rok v dubových sudech. Jeho výroba dodnes probíhá pouze ve Spolkové republice Německo. Výrobcem je společnost Mast-Jägermeister AG.
Jägermeister je bylinný likér, který vyniká příznivými účinky na trávicí soustavu. Dnes je to již legendární nápoj, který se pije nejčastěji ledově vychlazený.
