Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Prodejna v Praze bude 11. a 12.4. 2024 z provozních důvodů uzavřena.

Grilované mušle s bylinkovým máslem

Grilované mušle s bylinkovým máslem

Existuje nějaký lepší způsob, jak zvěstovat příchod léta, než rozpálením grilu? Zkuste pro tentokrát nechat párky, steaky a ryby v obchodě a sáhněte po mušlích. Jejich grilování je snazší, než byste mysleli. Letní jídlo bude na stole za méně než 30 minut. Párujte ke svěžím bílým vínům.

Suroviny na 4 porce

  • 1/4 šálku nesoleného másla
  • 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1,5 kg mušlí, opláchnuté a vydrhnuté
  • 2 citrony
  • Hrubá sůl a čerstvě mletý pepř

Postup přípravy

  1. Gril nebo grilovací pánev rozpálíme na středně vysokou teplotu. Rozpálený gril očistíme a lehce naolejujeme.
  2. V malém hrnci na středním stupni rozpustíme máslo, odstraníme z vařiče, vmícháme petržel a dáme stranou.
  3. Slávky umístíme na gril v jedné vrstvě, v případě potřeby pracujeme v dávkách. Rozpůlené, lehce naolejované citrony položíme na gril řeznou stranou dolů.
  4. Grilujeme, dokud se mušle neotevřou a citrony neprohřejí a nezhnědnou, to bude asi 5 minut. Kleštěmi je přeneseme na velký talíř. Neotevřené mušle vyhodíme.
  5. Mušle na talíři polijeme bylinkovým máslem, posypeme solí a pepřem.
  6. Podáváme s citrony v kombinaci s lehkým salátem z čerstvé zeleniny.

Doporučené párování

Dobrou chuť!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení