Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Prodejna v Praze bude 11. a 12.4. 2024 z provozních důvodů uzavřena.

Grilovaný humr s bylinkovým máslem

Grilovaný humr s bylinkovým máslem

Grilovací sezóna nemusí být jen o stejcích, klobásách nebo filetách ryb. Čím dál odvážněji u rozpálených roštů v tuzemsku experimentujeme. Co takhle nahradit pivo šampaňským a krkovičku čerstvým humrem? Takový luxus si nejlépe užijeme obklopeni láskou těch nejbližších a ročníkovým šampaňským na stole.

Suroviny

  • 4 živí humři o váze přibližně 680 gramů
  • 1 šálek změklého másla
  • 3 nasekané stroužky česneku
  • 1 lžíce nasekaného zázvoru
  • Kůra a šťáva z 1 limetky
  • 1/2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky mleté ​​kurkumy
  • 1/4 lžičky mletého kajenského pepře
  • 2 lžíce nasekaných lístků koriandru
  • 2 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • Mořská sůl
  • Extra plátky limetky a malý svazek koriandru na ozdobení

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme kari máslo. Ve střední misce smícháme máslo, česnek, zázvor, limetkovou šťávu a kůru, koření, koriandr a pažitku se špetkou mořské soli a dobře promícháme. Může to trvat až několik minut, podle toho, jak je máslo změklé. Ochucené máslo by mělo být perfektně propojené, hedvábně hladké a snadno zpracovatelné.
    Tip: Mějte několik příchutí směsi másla vždy k dispozici v mrazáku pro svůj další recept.
  2. Přivedeme velký hrnec osolené vody k varu a připravíme si ledovou lázeň.
  3. Humra umístíme na prkénko a nakloňte špičku kuchařského nože přímo pod místo, kde se setkávají klepeta a rychle řízneme skrz hlavu, tělo a ocas neřežeme. Prohlédněte si názornou videoukázku. Humra přendáme přímo do hrnce a přikrytého poklicí vaříme dvě minuty. Takto vařit můžeme i po dvou. Následně přendáme do ledové lázně a necháme vychladnout. Humři budou v této fázi rubínově červení, ale dužina bude stále průsvitná. Pokračujeme ve vaření zbývajících humrů.
  4. V druhém kroku ostrým nožem a pevnou rukou prořízneme tělo s ocasem každého humra a vytvoříme dvě poloviny, viz video výše. Pod studenou tekoucí vodou odstraníme zelené kousky tomalley, tedy trávicí systém z každého humra, dokud se zcela nevyčistí.
  5. Jakmile bude vše připraveno, zahřejeme gril na středně vysokou teplotu. Humry umístíme na rošt masitou stranou dolů a vaříme čtyři minuty. Zároveň s nimi poklademe na gril i několik chřestů. Po dalších čtyřech minutách humry otočíme a na každého korýše naneseme asi dvě lžičky směsi másla. Grilujeme osm až deset minut, dokud se vše neprovaří a nepokryje v rozpuštěném másle.
  6. Ihned podáváme s měsíčky limetky, chřestem, máslovým dipem, čerstvým koriandrem a extra dávkou sluneční pohody.

Doporučené párování

Dobrou chuť!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení