Peanut Butter Salted Caramel Martini
Už i do naší kuchyně se pomaličku prodírá západem tolik oblíbené lískooříškové máslo. Většinou jej roztíráme na pečivo nebo palačinky. Ale pít jej s ginem v koktejlu? A jak to vůbec uvedeme do tekutého stavu? To jsou věci!
Základní suroviny
- 1 lžíce lískooříškového másla
- 1 lžíce slaného karamelu
- 3 cl oblíbeného Dry ginu, např. Hendrick's
- nasekané lískové oříšky na ozdobení
Příslušenství
- barová odměrka
- šejkr
- lžíce k promíchání
- koktejlová sklenice
Návod k přípravě
- Zprvu si vyrobíme sirup z arašídového másla a slaného karamelu. Od každého dáme velkou lžíci do šejkru a zakápneme horkou vodou. Mícháme, dokud nebude směs krásně hladká a dokonale propojená.
- Do směsi přidáme kostky ledu a gin, šejkr uzavřeme a důkladně po dobu 5 až 10 sekund protřepeme.
- Obsah bez ledu opatrně přelijeme do koktejlové sklenice a ozdobíme nasekanými lískovými oříšky.
Dobrou chuť!