Barva: Zářivě červená
Aroma: Pikantní skořice
Chuť: Sladký spálený dub, čokoláda, sušené ovoce, tmavý sirup, ořechy a vanilka
Destilace
Bacardí destiluje rumy v obřích kontinuálních kolonách, které jsou zařívány metanem generovaným ze spalování vlastního odpadu.
Zrání
Rum zraje alespoň jeden rok ve vypálených dubových sudech s následnou filtrací přes utajovanou směs dřevěného uhlí. V posledním kroku se mísí s tajnou směsí koření.
Příběh
BACARDÍ Carta Fuego je červený kořeněný rumový nápoj s ohněm v duši. Jeho chuť vychází z minimálně jednoletého zrání ve vypálených dubových sudech, dále z filtrace přes dřevěné uhlí a nakonec smícháním s tajnou směsí koření. Výsledkem je smělá, hladká chuť.
Rodina Bacardí, pod vedením Dona Facunda The Bacardí Massa, koupila 4. února 1862 lihovar v Santiagu de Cuba. Již od počátků nerespektovali nastavená pravidla výroby a vytvořili vlastní jedinečné směsi s revolučním procesem výroby rumu, který navždy změnil způsob výroby rumů.
Nyní je Bacardí největší soukromě vlastněná značka lihovin na světě, která je v rodinném vlastnictví již po sedm generací. V současné době má ve svém portfoliu více než 200 značek a etiket, zaměstnává 6000 lidí, vyrábí v 27 zařízeních a 16 trzích na čtyřech kontinentech, s prodejem ve více než 150 zemích, kde prodává více než 200 milionů lahví ročně.