Barva: Výrazně černý s odlesky hnědé, když stojí proti světlu
Chuť: Melasa, exotické koření, karamel, čokoláda s trochou vanilky, na závěr přichází náznak skořice a zvolna do popředí zázvor
Destilace
Kraken Black Spiced Rum byl představen v roce 2010. Základem je rum původem z Trinidadu a Tobaga, destilovaný z nepřislazované melasy, která pochází z lokálně pěstované cukrové třtiny rostoucí v údolí řeky. Díky místu růstu má třtina spoustu vydatné šťávy (oproti cukrové třtině rostoucí pouze na plantážích). Na fermentaci se používají domácí ostrovní kvasinky. Destiluje se v pot still (kotlíkovém) destilačním zařízení na sílu 97,5 %.
Zrání
Rum zraje 1-2 roky a pak se maceruje se směsí koření, jako je skořice, zázvor a hřebíček.
Zraje 2 roky v sudech po bourbonu a whiskey Jack Daniel’s. Poté se v něm macerují koření – hřebíček, skořice, zázvor, ale např. i limeta a další, samozřejmě tajné přísady. Přidává se i tamní karamel. Následně se ředí tou nejčistší vodou na 40 %.
Příběh
Legenda praví, že loď s největším množstvím černého rumu, který byl kdy přepravován z karibských ostrovů, nikdy nedorazila na místo určení. Při útoku Krakena na obchodní loď spadl celý náklad barelů černého rumu do moře. Rum byl následně pojmenován Kraken jako pocta nesporné síly a moci bájného netvora. Existuje spousta příběhů o útoku obří chobotnice Kraken na nákladní koráby, ale žádný z nich nebyl potvrzen.
Dvě ouška na lahvi pochází z dob, kdy se takto zavěšovala, aby se na lodích zabránilo jejímu rozbití.