Od výroby do úst
Zajímá vás, jak se co dělá? Kde vzniká surový produkt, jak se zpracovává a po jakou dobu zraje? Prozkoumejte stále rostoucí databázi praktických informací podaných formou osobních zkušeností, odbornými studiemi a rozsáhlými rozhovory s profesionály v oboru. Nalijte si skleničku a nechte se vzdělávat.
![Je libo brandy, cognac či armagnac?](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/brandy/vychutnavej-chutnej-blog-je-libo-brandy-cognac-ci-armagnac-bache-degustace.jpg)
Je libo brandy, cognac či armagnac?
Aromatický destilát z bílého vína, vyráběný po celém světě, milovaný mnohými. Přiliš dlouhou dobu byla brandy považována za pití těch nejvybranějších, až se na ni po sérii...
![Jak snadné je pít šampaňské](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/sampanske/vychutnavej-chutnej-blog-jak-snadne-je-pit-sampanske-uvod-play.jpg)
Jak snadné je pít šampaňské
Šumivé víno je čisté štěstí v láhvi. Po odstřelení korku se nám rozehřeje srdce, při nalití rozšíří zorničky a po napití se teplo rozlévá do celého těla. Čím kvalitnější...
![MADL – Sekty střední Evropy](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/madl/vychutnavej-chutnej-blog-madl-sekty-stredni-evropy-uvod2.jpg)
MADL – Sekty střední Evropy
Jak už to u těch nejlepších věcí bývá, na sekty Madl jsme narazili úplnou náhodou. Nebo spíš ony narazily na nás. Domluvili jsme komorní degustaci v klubu Excellence Cigar,...
![Prostě prosecco](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/proste-prosecco/vychutnavej-chutnej-blog-proste-prosecco-uvod-play.jpg)
Prostě prosecco
Prosecco je bezpochyby hitem posledních let. Lehké, šumivé, všemi pitelné, mírně alkoholické, letní, sexy, svěží, krásné pití pro každý den a příležitost. Přidejme...
![Ginem Brnem](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/ginem-brnem/vychutnavej-chutnej-blog-ginem-brnem-uvod2021-02-10-22-28-42.jpg)
Ginem Brnem
Je teplý letní večer, já sedím doma, na střešní terase, v samém centru Brna a popíjím skvělý svěží Gin & Tonic, namíchaný z Michlers Gin Green a Fentimans Elderflower. A...
![Čokoládou za poznáním](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/cokolada/vychutnavej-chutnej-blog-cokoladou-za-poznanim-uvod-play.jpg)
Čokoládou za poznáním
Pro někoho, kdo během života stráveného pod jednou střechou s rodiči mohl řadit mezi dostupné „sladkosti" pouze hašlerky, oplatky Bé-Bé a čokoládu na vaření Orion, je psaní...
![Jak vznikl kořeněný rum?](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/koreneny-rum/vychutnavej-chutnej-blog-jak-vznikl-koreneny-rum-uvod.jpg)
Jak vznikl kořeněný rum?
Historii kořeněných rumů je těžké datovat. Nejspíše jsou tu s námi od dob, kdy v Karibiku započala výroba samotného rumu, tedy zhruba od 17. století, možná o něco dříve v...
![O kávě s pražírnou Fiftybeans](/resize/f/500/280/files/no-wmblog/kava-fiftybeans/vychutnavej-chutnej-blog-o-kave-s-fiftybeans-uvod.jpg)
O kávě s pražírnou Fiftybeans
K Romanu Nejedlému z pražírny Fiftybeans jsme se dostali velkou oklikou. Zprvu přes podcast Rumelier našeho kamaráda Jakuba Stejskala, který se v něm bavil s Adamem...