Popis
Barva: Zlatá
Aroma: Kořeněné
Chuť: Kořeněný charakter s hruškami a vyšší kyselinkou
Doporučení
Toto šumivé nealkoholické víno se hodí jako aperitiv, ale také v kombinaci s letními pokrmy jako jsou ryby, krevety nebo mořské plody. Chutná nejlépe ze sklenice na bílé víno nebo tulipánu při teplotě 6 – 8 °C.
Příběh
Na počátku 20. století se Dr. Carl Jung, obchodník s vínem a syn vinařské rodiny z Rheingau, zabýval otázkou: "Je možné, aby víno mělo chuť i bez alkoholu?". Inspirován expedicemi do Himálájí, kde údajně využívali rychle vroucí vodu v extrémních nadmořských výškách, se naučil víno dealkoholizovat. V roce 1907 uspěl s převratným vynálezem - vyvinul proces vakuové extrakce. Při tomto procesu je alkohol z vína šetrně stažen při méně než 30 stupních. S obnovením aroma jsou zachovány přirozené vůně a chutě vína. Již více než 100 let a v 5. generacích žije vize Dr. Carla Junga: víno potřebuje chuť, ne alkohol.