Vinné recepty
Víno a jídlo k sobě patří od nepaměti. Vzpomeňme na mnohočetná vyobrazení římských aristokratů, kteří v ležící poloze jedli a pili, dokud bylo co. To byli bankety. My věříme v kvalitu nad kvantitou. Vyberte si u nás dobré víno, sekt nebo šampaňské, něco dobrého si připravte a vychutnávejte do libosti.

Bílý tuňák s papričkami Jalapeño
Milujete syrové ryby k šampaňskému? Do deseti minut přípravy nenajdete lahodnější pokrm. Stačí nakrájet tuňáka, posypat tenkými plátky papriček jalapeño a pokapat japonskou...

Butter chicken se sektem Madl Schretenperg-Sekt Rosé Trocken
Víno a jídlo k sobě patří již od nepaměti. Víno totiž dokáže podtrhnout chuť a vůni pokrmu. Funguje to však i naopak. Jak ale sladit víno s daným pokrmem? Samotné snoubení...

Celozrnné těstoviny linguine se škeblemi a fenyklem
Pro tento recept zkuste pohledat malé škeble podobné manilským. Šťávy z těchto malých, rychle se vařících škeblí skvěle obohatí vývar z bílého vína anýzového aroma....

Citronové koláčky
Citronové koláčky symbolizují jednoduchý, rychlý a osvěžující dezert, skvělý do teplých letních dnů se skleničkou bílého nebo šťavnatého šumivého vína.

Domácí mikrovlnný popcorn
Domácí popcorn je rychlá, snadná, zdravá a skvěle přizpůsobitelná svačinka! Potřebujete jen papírový sáček, kukuřičné zrno a mikrovlnku. Pro jednoduchou klasiku stačí...

Domácí sýr se sektem Madl Schretenperg-Sekt Cuveé Halbtrocken
Sýr a víno? Oblíbená kombinace, kterou nikdy nic nepokazíte. Tajemství správného párování vína a sýru je poměrně jednoduché. Stejně jako víno, tak i sýr mění svůj...

Grilovaný humr s bylinkovým máslem
Grilovací sezóna nemusí být jen o stejcích, klobásách nebo filetách ryb. Čím dál odvážněji u rozpálených roštů v tuzemsku experimentujeme. Co takhle nahradit pivo svěžím...

Harissou kořeněná fíková polévka s kuřecími kousky
Bohatá směs chutí, textur a vůní. Tento exkluzivní recept má vysoký obsah vlákniny, nízký obsah tuku a je plný vitamínu A. Důležitým detailem je tuniské koření harissa,...

Hovězí carpaccio
Nejdůležitějším krokem v přípravě hovězího carpaccia je začít s mírně zmrzlým masem – značně si usnadníte jeho krájení na tenké plátky. Špičková příprava nepůjde bez...

Cheesecake s lesním ovocem a sektem Madl Schretenperg-Sekt Cuveé Halbtrocken
Většina lidí si kupuje sekt pouze k přípitku na Silvestra nebo jako aperitiv. Já vám dnes předvedu, že i šumivé víno se dá párovat s jídlem a může tak skvěle doplnit vaše...

Chřestový salát s avokádovým dresinkem
Toto jídlo je krásnou oslavou sezóny s křupavým, křehkým chřestem pokrytým krémovým dresinkem plné bylinkové chuti. Pokud najdete bílý chřest, kombinujte do receptu bílý se...

Kachní prsa s malinovou omáčkou
Kdo nemiluje měkká, šťavnatá kachní prsa, nemiluje maso. Sladký tuk a měkké maso vybízí k využití napříč kulinářským světem. Tato jsou doslazena třtinovým cukrem se skořicí...