Prosecco & Čokoláda

Párovat prosecco s čokoládou? To nemůže přece fungovat. A světě div se, funguje. Je ale třeba dás si s tím práci — pít, jíst, jíst a pít a zase pít a zajídat, dokud nenajdete tu správnou kombinaci. A od toho právě existuje Vychutnávej.cz. Koukněte s jakou čokoládou prosecco pěkně ladí.

Prosecco & Čokoláda

V prvé řadě si vyberme tu správnou láhev. Hledáme příjemné lehké ovocné tóny melounu, zeleného ovoce jablek a hrušek, s medovým až krémovým chuťovým profilem. V rámci cukernatosti zvolíme Extra Dry, tedy od 12 g cukru na litr vína a míříme spíše do sladšího Dry, tedy šumivých vín s ohraničením 17 — 32 g/l. Suchá vína, tedy Brut a Extra brut, s výraznější kyselinou si s mléčnou čokoládou totiž příliš nerozumí. A tyto kombinace my právě hledáme.


Casa Farive Extra Dry se solí

Prosecco: Cantine Vedova Casa Farive Extra Dry DOCG

Čokolády: Willie’s Cacao Milk Praline TrufflesWillie’s Cacao Sea Salt Caramel Pearls Milk ChocolateWillie’s Cacao Sea FlakesWillie’s Cacao Milk of the Stars

Plná chuť zralých jablek podkreslená vrstvou jemné soli nás inspirovala k párování tohoto prosecca DOCG cukernatosti Extra dry s mléčnými čokoládami obohacenými mořskou solí. Čokoláda se solí prostě funguje, což Willie Harcourt-Cooze velmi dobře ví. Zkoušejte kombinovat toto skvěle vyvážené prosecco s lahodnými pralinkami nebo oblíbenou Sea Flakes tabulkou na mléčné čokoládě Rio Caribe z Venezuely s obsahem kakaa 44 %. Odvažte se a vychutnejte naprosto neotřelou chuť nakouřeného kakaa ze sopečného ostrova Jáva v 54% mléčné čokoládě Milk od the Stars. Na závěr zkombinujte to nejlepší. Prokousněte krustu sopečné čokolády perel Sea Salt a vychutnejte si tento orgasmus chutí se slaným karamelem uvnitř. Dostane se vám zážitku, o kterém budete mluvit ještě několik dní poté.


Rosarosé s malinami v bílé čokoládě

Prosecco: Cantine Vedova Casa Farive Rosarosé Extra Dry

Čokolády: Willie’s Cacao Raspberry Praline Truffles, Willie’s Cacao Sea Salt Caramel Pearls Strawberries & CreamWillie’s Cacao Raspberries & Cream

Smetanové ovocné tóny s nádechem růží krásně vyváženého růžového prosecca si neskutečně rozumí s letním ovocem postaveným na smetanově jemné čokoládě. Nechte k proseccu na patře pomalu rozpouštět krémové pralinky s neodolatelnou tekutou malinovou náplní, dále vyzkoušejte perly tvořené křupavou krustou z bílé čokolády a mrazem sušených jahod naplněné poctivým domácím karamelem nebo jednu z nejoblíbenějších tabulkových čokolád Raspberries & Cream, jejíž název mluví za vše. A co takhle vzít k láhvi všechny tři, zasednout k vychlazené láhvi Rosarosé Extra Dry a unášet se na vlnách erotických chutí.


Cartizze Extra Dry komplexní svěžesti

Prosecco: Duca di Dolle DDD Extra Dry Cartizze DOCG

Čokolády: Willie’s Cacao Ginger LimeWillie’s Cacao Passion FruitWillie’s Cacao Matcha Praline Truffles, Willie’s Cacao Matcha

Párovat Cartizze s čokoládou by se mohlo zdát jako zhýralost, vždyť se bavíme o pomyslném nejvyšším stupni Prosecca Superiore DOCG. Nám to ale nedalo a na základě potenciálu vína vystihující komplexní chuťový rozměr sahající od svěžích květnatých aroma, přes šťavnaté ovoce až po těžší vyzrálé chlebové tóny, jsme víno podrobili testu. Drželi jsme se svěžích čokolád komplexních chutí, které vínu daly za pravdu.
Ginger Lime je sice postavená na kubánské Baracui v hořké míře 70 % kakaa, volající spíše po sušším proseccu, však když se po rozpuštění čokolády zakousnete do kousků zázvoru a spláchnete to Cartizze, budete symfonií chutí naprosto nadšeni. Oproti tomu Passion Fruit nabízí zcela odlišnou zkušenost. Neskutečně hravá kombinace mléčné čokolády Rio Caribe 44 se svěží mírně nakyslou mučenkou vytvoří v ústech explozi, na kterou bude málokdo připraven. A pak ještě proložte proseccem. Na závěr si určitě nechte to nejlepší. Kdo má rád čaje Matcha, musí bílé čokolády infuzované zeleným čajem Kotabuki milovat. Willie vytvořil verze Matcha pralinek i tabulkové čokolády. Ohromující chuťový zážitek doprovázený DDD Cartizze nelze popsat, musí se prostě zažít.


Inspirace závěrem

Všímaví si jistě povšimli, že v rámci dané cukernatosti Dry a Extra Dry nabízí portfolio Vychutnávej.cz ještě Duca di Dolle EXD Extra Dry DOCG. Sympatická hodnota cukru s tóny citrusů a bílého ovoce slibují vysoký potenciál párování s komplexními čokoládami Willie’s Cacao. Praktickou zkoušku necháme na každém z vás, vždyť některá tajemství by se prozrazovat neměla. Jsou poklady, které si musí objevit každý z nás, na své vlastní životní cestě.

Cartizze Extra Dry komplexní svěžesti

Diskuse

(0 komentářů)

Anketa

Jaký je váš oblíbený drink na ginu?

PRÁVĚ NÁS BAVÍ

Dárkové poukazy

Dárkový poukaz libovolné útraty na e-shopu nebo showroomu Vychutnávej.cz. Více zde.

Dárkový poukaz 2 000 Kč
Dárkový poukaz 1 000 Kč
Dárkový poukaz 500 Kč

Přihlášení

Soukromí - potvrzení *

Pro zobrazení stránky je nutný věk minimálně 18 let.