Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

 

Prosecco & Čokoláda

Prosecco & Čokoláda

Přidal: Počet shlédnutí: 2094

Párovat prosecco s čokoládou? To nemůže přece fungovat. A světě div se, funguje. Je ale třeba dát si s tím práci — pít, jíst, jíst a pít a zase pít a zajídat, dokud nenajdete tu správnou kombinaci. A právě od toho je tu Vychutnávej.cz. Koukněte, s jakou čokoládou prosecco pěkně ladí.

Duca di Dolle EXD Extra Dry DOCGV prvé řadě si vyberme tu správnou láhev. Hledáme příjemné lehké ovocné tóny melounu, zeleného ovoce jablek a hrušek, s medovým až krémovým chuťovým profilem. V rámci cukernatosti zvolíme Extra Dry, tedy od 12 g cukru na litr vína a míříme spíše do sladšího Dry, tedy šumivých vín s ohraničením 17 — 32 g/l. Suchá vína kategorie Brut a Extra brut, výraznější kyseliny si s čokoládou totiž příliš nerozumí. A tyto sladší kombinace my právě hledáme.

Obsah článku

  1. Casa Farive Extra Dry se solí
  2. Rosarosé s malinami v bílé čokoládě
  3. Cartizze Extra Dry komplexní svěžesti
  4. Inspirace závěrem


Casa Farive Extra Dry se solí

Prosecco: Cantine Vedova Casa Farive Extra Dry DOCG

Čokolády: Willie’s Cacao Milk Praline TrufflesWillie’s Cacao Sea Salt Caramel Pearls Milk ChocolateWillie’s Cacao Sea FlakesWillie’s Cacao Milk of the Stars

Plná chuť zralých jablek podkreslená vrstvou jemné soli mě inspirovala k párování tohoto DOCG prosecca Casa Farive cukernatosti Extra dry s mléčnými čokoládami obohacenými mořskou solí. Čokoláda se solí prostě funguje, což Willie Harcourt-Cooze velmi dobře ví. Zkoušejte kombinovat toto skvěle vyvážené prosecco s lahodnými pralinkami nebo oblíbenou Sea Flakes tabulkou na mléčné čokoládě Rio Caribe z Venezuely s obsahem kakaa 44 %. Odvažte se a vychutnejte naprosto neotřelou chuť nakouřeného kakaa ze sopečného ostrova Jáva v 54% mléčné čokoládě Milk od the Stars. Na závěr zkombinujte to nejlepší. Prokousněte krustu sopečné čokolády perel Sea Salt a vychutnejte si tento orgasmus chutí se slaným karamelem uvnitř. Dostane se vám zážitku, o kterém budete mluvit ještě několik dní poté.

Rosarosé s malinami v bílé čokoládě

Rosarosé s malinami v bílé čokoládě

Prosecco: Cantine Vedova Casa Farive Rosarosé Extra Dry

Čokolády: Willie’s Cacao Raspberry Praline Truffles, Willie’s Cacao Sea Salt Caramel Pearls Strawberries & CreamWillie’s Cacao Raspberries & Cream

Jemné ovocné tóny s nádechem růží krásně vyváženého růžového prosecca Casa Farive Rosarosé Extra Dry si neskutečně rozumí s letním ovocem postaveným na smetanově jemné bílé čokoládě. Nechte si na dobře zavíněném patře pomalu rozpouštět krémové pralinky Raspberry Praline Truffles s neodolatelnou tekutou malinovou náplní. Dále vyzkoušejte perly Strawberries & Cream tvořené křupavou krustou z bílé čokolády a mrazem sušených jahod, to vše naplněné poctivým domácím karamelem. Podobnou lahůdku si můžete vychutnat i formou tabulkové čokolády Raspberries & Cream, jejíž název hovoří za vše. A co takhle vzít na piknik všechny tři? Lehnete si do zelené trávy, ve skleničce dobře vychlazené prosecco Rosarosé Extra Dry a v ústech sladké léto.

Párování prosecca s pralinkami Matcha Praline Truffles
Cartizze Extra Dry komplexní svěžesti

Prosecco: Duca di Dolle DDD Extra Dry Cartizze DOCG

Čokolády: Willie’s Cacao Ginger LimeWillie’s Cacao Passion FruitWillie’s Cacao Matcha Praline Truffles, Willie’s Cacao Matcha

Párovat Cartizze s čokoládou by se mohlo zdát jako zhýralost, vždyť se bavíme o nejvyšším stupni Prosecca Superiore z nejstrmějších svahů apelace DOCG. Nám to ale nedalo a na základě potenciálu vína vystihující komplexní chuťový rozměr sahající od svěžích květnatých aroma, přes šťavnaté ovoce až po těžší vyzrálé chlebové tóny, jsme jej podrobili testu. Drželi jsme se svěžích čokolád komplexních chutí, které vínu daly za pravdu.

Ginger Lime je sice postavená na kubánské Baracui v hořké míře 70 % kakaa, volající spíše po sušším proseccu. Však když se po rozpuštění čokolády zakousnete do kousků zázvoru a spláchnete to Duca di Dolle Cartizze, budete symfonií chutí naprosto nadšeni. Oproti tomu sladce-kyselá čokoláda Willie’s Cacao Passion Fruit nabízí zcela odlišnou zkušenost. Neskutečně hravá kombinace mléčné čokolády Rio Caribe 44 se svěží mírně nakyslou mučenkou vytvoří v ústech explozi, na kterou bude málokdo připraven. A pak ještě proložte proseccem. Hmm ... Na závěr si určitě nechte to nejlepší. Kdo má rád čaje Matcha, musí bílé čokolády infuzované japonským zeleným čajem Kotabuki milovat. Willie vytvořil verze Matcha pralinek i tabulkové čokolády. Ohromující chuťový zážitek doprovázený DDD Cartizze nelze popsat, musí se prostě zažít.

Cartizze Extra Dry komplexní svěžesti

Inspirace závěrem

Všímaví si jistě povšimli, že v rámci cukernatosti suchých a extra suchých vín, nabízí portfolio Vychutnávej.cz ještě Duca di Dolle EXD Extra Dry DOCG nebo Zardetto Molin Extra Dry DOCG. Sympatická hodnota cukru s tóny citrusů a svěžího ovoce slibují vysoký potenciál párování s komplexními čokoládami Willie’s Cacao. Praktickou zkoušku nechám na každém z vás. Vždyť některá tajemství by se prozrazovat neměla. Jsou poklady, které musí objevit každý z nás, na své vlastní životní cestě.

Tak směle vychutnávej!

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení