Recepty chutí
Stejně jako musíme pít, je dobré občas i něco sníst. Čím dál častěji se kvalitní alkohol konzumuje právě s dobrým jídlem. Chystáte něco jednoduššího v rámci předkrmu nebo chcete uspokojit větší hlad hlavním chodem? U nás se uspokojíte všechny smysly, včetně těch lačnících po vskutku vysoké kuchyni. Navíc se každý náš recept pyšní doporučeným párováním s víny, a to jak tichými tak šumivými. A co teprve taková čokoláda? Široký sortiment špičkových plantážních čokolád od Willie’s Cacao umožňuje vařit nejen dezertní jídla. Trocha čokolády udělá z každé umáčky k masu neskutečný zážitek. Nevěříte? My vás přesvědčíme.

Kachní prsa s malinovou omáčkou
Kdo nemiluje měkká, šťavnatá kachní prsa, nemiluje maso. Sladký tuk a měkké maso vybízí k využití napříč kulinářským světem. Tato jsou doslazena třtinovým cukrem se skořicí...

Extra čokoládový dort (RAW)
Svatého Valentýna vlastně neslavím, ale záminka, proč upéct něco dobrého se dá najít vždy. Protože věřím, že drahou polovičku určitě potěšíte něčím dobrým, obzvláště pak...

Pečená dýně s mátou a opékanými dýňovými semínky
Skvělý, rychlý podzimní salát, který se bude lahodně pojídat s dobře vyzrálými červenými víny nebo šumivými vintage. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte máslovou dýni...

Králičí ragú s polentou
Dokážete si představit fantasticky lahodné ragú z libového králičího masa? My ano. Navíc jej připravíte rychle a poměrně jednoduše. Toto ragů je vydatné, aniž by bylo...

Extra čokoládový dort s meringue
Pro všechny milovníky čokolády jsem připravila ve spolupráci s Vychutnavej.cz tento hříšný dort s velkou dávkou čokolády Willie’s Cacao, která je mimo jiné vhodná k pečení...

Pošírované ústřice v omáčce z černých fazolí
Tyto pošírované ústřice v omáčce z černých fazolí jsou skvělým receptem inspirovaným Asií. Tentokrát je povaříme v jejich vlastní tekutině, abychom je podávali ve skořápce...

Losos s rizotem z pečených paprik a sektem Madl von den Weissen Brut
V receptu Cheesecake s lesním ovocem a sektem jsem vám ukázala, jak se dá spárovat šumivé víno s dezertem. Dnes jsem připravila hlavní chod, ke kterému se také báječně hodí...

Horká čokoláda
Kakao se jako nápoj konzumuje ve střední Americe po tisíce let. Aztékové jej pili s chilli, buď horké nebo studené. Evropané kakao upravili do více přijatelnější verze....

Pravé letní gazpacho
Tato fantastická verze gazpacha obsahuje nejen rajče, ale i červenou papriku a okurky, které jí dodají onu opravdovou chuť léta. Vzhledem k tomu, že rajčata mají různou...

Losos v sezamu s voňavým koriandrem a sektem Madl Brut Nature
Párování vína a jídla je věc už celkem známá. Častěji však vidíte párování tichých vín. Proto mě zaujala nabídka z eshopu Vychutnavej.cz na vyzkoušení dvou sektů značky...

Cheesecake s lesním ovocem a sektem Madl Schretenperg-Sekt Cuveé Halbtrocken
Většina lidí si kupuje sekt pouze k přípitku na Silvestra nebo jako aperitiv. Já vám dnes předvedu, že i šumivé víno se dá párovat s jídlem a může tak skvěle doplnit vaše...

Tatarák z kapra
Kapr nemusí na stůl přijít jen smažený v trojobalu. V Třeboni s ním umí téměř zázraky, tohle je jeden z nich, jen ještě trochu vyšperkovaný. Takový tatarský biftek z kapra...