Skladová zásoba e-shopu a prodejen je odlišná.

Výsledky vyhledávání pro: Blanc de Blancs

Bílý tuňák s papričkami Jalapeño Milujete syrové ryby k šampaňskému? Do deseti minut přípravy nenajdete lahodnější pokrm. Stačí nakrájet tuňáka, posypat tenkými plátky papriček jalapeño a pokapat japo ... Chřestový salát s avokádovým dresinkem Toto jídlo je krásnou oslavou sezóny s křupavým, křehkým chřestem pokrytým krémovým dresinkem plné bylinkové chuti. Pokud najdete bílý chřest, kombinujte do rece ... Lososový tatarák s avokádem Získejte si srdce hostů slavnostní večeře s tímto lososovým tatarákem na avokádu. Lze jej samozřejmě podávat kdykoli, třeba jako součást stylového velikonočního brunche. Vz ... Ústřice & Šampaňské Ústřice a šampaňské mohou být luxusem dostupným každému. Dobře zpárované dokáží vytvořit výbušnou harmonii chutí, kterou jen tak nezapomenete. Jaké ústřice naservírovat s jakým šam...

Nebeská kuchyně šampaňského Ve Francii se šampaňské obvykle popíjí k dezertům, zatímco jinde ve světě jej vnímáme spíše jako aperitiv. Šampaňské je pochopitelně perfektním aperitivem již ze své podsta ... Víno & Vánoce Sváteční příležitosti, obzvláště časy vánoční, přímo vyžadují postavit na stůl láhev kvalitního vína. Čím dál sebevědoměji párujeme tichá a šumivá i s teplými chody. Ať už budete smažit ...

Celozrnné těstoviny linguine se škeblemi a fenyklem Pro tento recept zkuste pohledat malé škeble podobné manilským. Šťávy z těchto malých, rychle se vařících škeblí skvěle obohatí vývar z bílého vína ... Grilovaný mořský vlk s fenyklem a koprem Grilování celého mořského vlka na grilu je lákavá záležitost. V tomto receptu jej naplníte fenyklem, koprem a citronem, aby získal hloubku chuti. K perfektnímu ... Grilovaný humr s bylinkovým máslem Grilovací sezóna nemusí být jen o stejcích, klobásách nebo filetách ryb. Čím dál odvážněji u rozpálených roštů v tuzemsku experimentujeme. Co takhle nahradit pivo ša...

Obsah článku Gastronomie domácích Dvě věci před nákupem Tři pravidla párování Čtyřikrát jasné NE Pět stylů dokonalého menu Závěrem Gastronomie domácích Oblast Champagne není mezi Francouzi vnímána j...

Suroviny na 4 porce tataráku 150 g strouhaného parmazánu 400 g čerstvého lososa v sushi kvalitě 1 lžíce olivového oleje 2 avokáda Suroviny pro zálivku 3 lžíce majonézy 1 lžíce olivového oleje 1 lži...

Jak snadné je pít šampaňské Šumivé víno je čisté štěstí v láhvi. Po odstřelení korku se nám rozehřeje srdce, při nalití rozšíří zorničky a po napití se teplo rozlévá do celého těla. Čím kvalitnější ví ... MADL – Sekty střední Evropy Jak už to u těch nejlepších věcí bývá, na sekty Madl jsme narazili úplnou náhodou. Nebo spíš ony narazily na nás. Domluvili jsme komorní degustaci v klubu Excellence Cigar,...

Suroviny 250 g čerstvého bílého tuňáka 1 velmi tence nakrájená paprička jalapeño omáčka ponzu Postup přípravy Tuňáka nakrájíme na 6mm plátky. Velmi tence pokrájenou papričku poklademe na plátky tuň...

Suroviny na 6 porcí 1 kg čerstvého okrájeného chřestu 1 zralé avokádo nakrájené na plátky 1 šálek podmáslí 1/4 šálku čerstvých bazalkových lístků 1/4 šálku nakrájené pažitky 70 g kozího sýra 1 lžíce ...

Obsah článku Tradiční večeře s kaprem Luštěninová polévka Hovězí vývar Bílé ryby v přírodní úpravě Ryba s krémovou omáčkou Smažený kapr Losos Řízek Drůbež Maso s přílohou a omáčkou Cukroví a dezer...

Ústřice a šampaňské jsou klasickou kombinací. Čistá, osvěžující jiskra, kyselost a mineralita šampaňského vyvažuje jemnou slanost a krémovost ústřice. Párovat ústřice a šampaňské je vskutku umění. Pře...

Vinařství se nachází v Rakousku, asi 4 km J-Z za Valticemi v obci Schrattenberg. Když budete někdy ve Valticích a bude pěkné počasí, zajeďte si tam. Sežeňte si s předstihem nějaké taxi (moc jich v oko...

Suroviny na 4 porcí 400 g celozrnných těstovin linguine nebo fettuccine 1/4 šálku extra panenského olivového oleje 2 baby fenykly nebo 1 střední fenykl – rozpůlený, zbavený jádřinců a nakrájený na 5m...

Suroviny na 4 porce Mořský vlk (okoun, cejn) 2 vykuchaný a vykostěný celý mořský vlk 2 nadrobno nakrájené cibule fenyklu 4 na plátky nakrájené citrony 2 hrsti koprových vršků olivový olej mořská sůl ...

Suroviny 4 živí humři o váze přibližně 680 gramů 1 šálek změklého másla 3 nasekané stroužky česneku 1 lžíce nasekaného zázvoru Kůra a šťáva z 1 limetky 1/2 lžičky kari 1/2 lžičky mleté ​​kurkumy 1/4 ...

Obsah článku Historie vzniku Hlavní oblasti Pěstované odrůdy Tradiční metoda výroby Dělení dle ročníku Dělení dle hroznů Správné servírování Závěrem Co z něj dělá nápoj té nejvyšší formy? Pro milov...

Suroviny na 2 porce 1/4 šálku kukuřičných zrn na popcornových 2 polévkové lžíce rozpuštěného nesoleného máslaTip: Namísto másla lze použít i olivový nebo kokosový olej. 2 lžičky soli 1 – 3 lžičky pří...

Domácí mikrovlnný popcorn Domácí popcorn je rychlá, snadná, zdravá a skvěle přizpůsobitelná svačinka! Potřebujete jen papírový sáček, kukuřičné zrno a mikrovlnku. Pro jednoduchou klasiku stačí přidat ...

Suroviny na 2 porce 500 g filetu z mořského vlka nakrájeného na kostičky 200 g menších loupaných krevet 1 červené cibule 1 raj...

Suroviny na 2 – 3 porce 3 lžíce olivového oleje 4 velmi jemně nakrájené šalotky 1 středně pálivá červená c...

Jelikož jsou v Champagne ze tří povolených odrůd dva modré pinoty, budou šampaňské Blanc de Blancs vždy z Chardonnay.
Ve francoužštině tak krásně libozvučné Blanc de Blancs, tedy bílé z bílých, je výmluvné samo o sobě. Jelikož jsou v Champagne ze tří povolených odrůd dva modré pinoty, budou šampaňské Blanc de Blancs ...

Historie Moët & Chandon znamená přes 250 let rodinné tradice. Je to příběh firmy, která si dovedností a vášní pro výrobu vína získala jedinečnou pověst a dnes má prestiž vedoucího výrobce šampaňského na celém světě. Vše začalo Claudie Moëtem, narozeným v roce 1683. Jako potomek staré rodiny usídlené v kraji Champagne, povýšené do šlechtického stavu Karlem VII. V roce 1446, založil kupec a obchodník Claude Moët v roce 1743 vlastní podnik. Ten později převzal jeho syn Claude-Louis-Nicolas (1719-1792), a ještě později vnuk a průkopník Jean-Rémy Moët (1758-1841). V době zuřících napoleonských válek Jean-Rémy cestoval po světě a otevřel první evropské trhy. A obchodní expanze rodinného podniku mohla začít.Labyrint podzemních sklepů, vyhloubených do křídy, se rozrůstal souběžně s úspěchem firmy Moët & Chandon. V současné době to znamená 28 km sklepů na několika úrovních. Záhadná a pozoruhodná geometrie podněcuje fantazii návštěvníků, pomalu se procházejících chodbami. Vlhkost, pronikající z křídových zdí, opar vína a cinkání lahví pečlivě pokládaných do řad, se spojuje s ozvěnou hlasů a smyslem pro plynutí času. Všechno zde vystihuje přírodu v akci a neocenitelný přínos času.Vinice jsou rozděleny do tří oblastí kolem Reims a Epernay: Montagne de Reims, Marne Valley a Côte des Blancs. Je tradicí používat tří různých vinných rév, z nichž každá specificky přispívá k výrobě harmonické směsi. Vinice Moët & Chandon se nacházejí na 800 hektarech půdy, což znamená, že firma Moët & Chandon je největším samostatným pěstitelem vína v Champagne, kde představuje jednu čtvrtinu celkové vinařské oblasti. Oblast pokrývá celou plochu tohoto jména s 13 ze 17 Grands Crus. To umožňuje firmě získávat vína z opravdu nejlepšího a nejširšího spektra vinic.Šampaňské Moët & Chandon patří do skupiny LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) - největšího světového podniku s luxusním zbožím, vlastnícího jedinečné portfolio s více než 60 prestižními značkami.
Historie Moët & Chandon znamená přes 250 let rodinné tradice. Je to příběh firmy, která si dovedností a vášní pro výrobu vína získala jedinečnou pověst a dnes má pr...

V roce 1776 založili otec a syn Duboisovi v Reims vinařství, které později prodali Nicolasovi Schreiderovi. Od roku 1819 jej vlastní a spravuje jedna stejná rodina. Vinařství Louis Roederer je dnes jedním z posledních velkých stále nezávislých "Maison de Champagne", který vždy řídili a stále řídí skuteční odborníci. Louis Roederer se narodil v roce 1809 ve Štrasburku a společníkem ve vinařství svého strýce Nicolase Schreidera se stal již ve svých osmnácti letech. O šest let později pak podnik zdědil, pojmenoval ho podle sebe a v následujících letech dovedl k nečekanému rozmachu. S pomocí svého bratra Eugéna a Huga (Hugues) Kraffta, neúnavného obchodního cestujícího hovořícího mnoha jazyky, se prodeje během jeho života zvýšily o 600 000 lahví, ze 100 000 na 700 000 lahví ročně. Roku 1870 převzal vinařství jeho syn Louis Roederer II. Zajímavostí je, že Louis junior byl přímo posedlý knihami. Jeho knihovna, s díly a výkresy z 18. století, je považována, po té v Château Chantilly, za druhou největší a nejskvostnější ve Francii. Pod jeho taktovkou dosáhla champagnes Roederer dalšího skvělého úspěchu – prodej dvou a půl milionů lahví v roce 1872, z čehož 666 000 lahví tohoto skvělého šumivého vína putovalo do Ruska (na carský dvůr) a 390 000 lahví do Spojených států amerických. Tento úspěšný vinař však zemřel v roce 1880 v pouhých 34 letech. Vzkvétající podnik po něm přebírá jeho sestra Léonie a její manžel Jacques Olry a po nich jejich děti Louis-Victor a Léon Olry-Roederer, který musel čelit nejednomu úskalí, jenž mu osud připravil – 1. světové válce v letech 1914 až 1918, Říjnové revoluci v Rusku, kvůli které přišlo vinařství o svého největšího odběratele, americké prohibici v roce 1919 a krizi v roce 1929. Léon, známý pro svou eleganci „sportmana", svými hřebčíny, loveckým vybavením nebo zřízením podnikových odborů, tak po své smrti v roce 1932 zanechal Maison značně oslabený. Jeho obdivuhodná žena Camille Olry-Roederer, která řídila vinařství více než 40 let, vyvedla podnik obrovskou pílí a odhodláním z vinařského stínu. V roce 1979 po ní nastoupil do čela vinařství její vnuk Jean-Claude Rouzaud, vážený enolog, který nastolil politiku upřednostňování kvality nad kvantitou. Vedle řízení „admirálského" podniku zahájil rozvoj celé řady velkých vín nejen v Champagne, ale také v Bordeaux, v Provence, v Portugalsku a v Kalifornii. Syn Jean-Clauda, Frédéric Rouzaud, převzal řízení podniku v roce 2006 a pozdvihl ambice podniku mezi skupinu velkých vín na světové úrovni.
V roce 1776 založili otec a syn Duboisovi v Reims vinařství, které později prodali Nicolasovi Schreiderovi. Od roku 1819 jej vlastní a spravuje jedna stejná rodina. Vin...

Od roku 1829 vyrábí Champagne Bollinger skvělá vína se silným, vytříbeným a komplexním stylem, vyjadřujícím aroma ovoce ve všech jeho rozměrech. Tato skutečně jedinečná...

Potvrzení o věku a nastavení cookies

Cookies nám umožňují lépe vyhodnocovat Vaši návštěvnost a následně přizpůsobit reklamu třetích stran přímo na míru.
Kliknutím na „Bylo mi 18 let a přijimám všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním a zároveň potvrzujete, že Vám již bylo 18 let. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Přejeme příjemný nákup.
VYCHUTNAVEJ s.r.o.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení